Реклама / Ads
0| 3263 |25.04.2021 НОВИНИ

Затварят участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път

.
Източник: БГНЕС
За три часа - от 7:00 до 10:00 часа, ще бъде затворен за движение участък от Южната дъга на Софийския околовръстен път между пътните възли „Лозен“ и „Герман“, съобщиха от Агенция ”Пътна инфраструктура”.
 

Движението ще се извършва по обходен маршрут. Рано сутринта, когато трафикът е по-малко, ще се монтира последната трета пасарелка в участъка.

 

През март бяха монтирани първите две пасарелки. Едната е в района на кръстовището за с. Лозен, а втората е между Лозен и Герман. Третата, която предстои да се монтира в неделя, ще е преди кръстовището за Герман в посока от АМ „Тракия“ към „Младост“.

 

Пускат движението по Околовръстното между „Младост“ и „Горубляне“

Съоръженията ще обслужват бъдещите спирки на градския транспорт, съгласно одобрения идеен проект на Столична община. И трите пешеходни надлези ще бъдат с нощно осветление, настилка от висококачествен декинг и парапети.

 

Те ще бъдат покрити и хидроизолирани, а металните им елементи ще бъдат поцинковани и прахово боядисани. Предвидени са асансьори, които ще осигурят достъп на майки с детски колички, възрастни хора, хора с увреждания и велосипедисти.

 

6-километровият участък от СОП по договор трябва да е готов до края на 2021 г., но с темповете, с които строителите работят се очаква обектът да завърши по-рано. Изпълнени са всички мрежи от инженерната инфраструктура, изградени са съоръженията в отсечката и са положени долните асфалтови пластове.

В момента се извършват довършителни работи по тротоарите и кръговите кръстовища на пътните възли. При подходящи метеорологични условия вече се полага последният износващ асфалтов пласт.

 

Пускат движението по Южната дъга между „Младост” и АМ „Тракия”

 

С разширението на над 6 км от Софийския околовръстен път в отсечката от пътен възел „Цариградско шосе“ до пътен възел „Младост“, което стартира през октомври 2019 г., съществуващият двулентов път се реконструира в 6-лентов със средна разделителна ивица, разделителни ивици между локалите и директното трасе, 2 локални платна и тротоари.

С новото трасе ще се осигури връзка между автомагистралите „Струма” и „Тракия”, ще се улесни транзитният трафик от АМ „Европа“ и връзката с граничните пунктове с Турция и Гърция.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 3192 |10.04.2021 Затварят третия лъч на метрото този уикенд . 7| 3657 |20.03.2021 Пропадналият участък от третия лъч на метрото - отново в играта . 18| 6849 |17.03.2021 Ресторантьори заплашват с протест: Или ще работят всички бизнеси, или затваряте всички! . 0| 3300 |15.03.2021 Затварят летище Бургас заради ремонт

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads