Реклама / Ads
1| 4660 |21.08.2014 НОВИНИ

Здравният министър спря обществени поръчки за милиони

.
"Разпоредили сме спешният пациент в София да се закарва в най-близката болница. Това важи и за инвазивните кардиологии." Това заяви служебният министър д-р Мирослав Ненков на здравеопазването по време на пресконференция. Министърът заяви и, че починалите на улицата хора няма да се поемат от Спешна помощ - София, а от Александровска болница.

По отношение на готвените реформи в Столичната спешна помощ Ненков каза, че предложението от 1 септември да се въведе 7-часов работен ден в звеното е двупосочно. Това от една страна би довело до невъзможност специалистите в спешната помощ да работят повече от 8 часа, тъй като работещите на намален работен ден нямат право да работят повече от един част над утвърденото работно време.

Д-р Ненков посочи, че внезапното освобождаване на някои директори на болници и последния ден на предишното управление го е накарало той да разпореди проверки в тези болници. Проверките все още текат и някои от директорите са върнати на позициите си.

Същевременно през последните дни на предишното управление са стартирани няколко много големи обществени поръчки, които са привлекли вниманието на екипа му.

"Първата поръчка е за 12 млн. лева с ДДС, за електронното здравеопазване. Не мога да се наема с коментар дали е от бързане, но не е добра техническата спецификация на този проект. Тази поръчка е спряна. Работи се по този проект, но не е ясно кога ще стартира", заяви Ненков.

"За сума от 5 млн. лв също е обявена обществена поръчка за ремонт на спешните медицинска помощ в провинцията. Но тези центрове ползват сгради на общинските болници", поясни Ненков, като добави, че министерството няма право да прави ремонти в чужда собственост. Тези 5 млн. лв. също ще бъдат спрени, но нито един лев от тях няма да бъде загубен.

"Следващата поръчка за 4 млн. лева е за санитарни автомобили - тя също е спряна. По всички поръчки има много жалби от участниците в търговете, уточни министърът. Тези поръчки ще бъдат подготвени и се мисли как парите да бъдат пренасочени", каза още министърът.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 7| 4984 |20.08.2014 Прецакали министър Раданова за Зимния дворец . 3| 4918 |19.08.2014 Външният министър ходатайствал за К. Георгиева пред посланиците на ЕС . 40| 5700 |19.08.2014 Напук на министър Щонов "Южен поток" вдигна капитала си . 8| 5725 |18.08.2014 Министър Христосков: Военните и МВР ще плащат лични осигурителни вноски
Реклама / Ads