Реклама / Ads
3| 3885 |08.11.2023 НОВИНИ

Зеленски категоричен: Украйна ще бъде в Европейския съюз

.
Украинският държавен глава Володимир Зеленски Източник: Стопкадър: Facebook
”Украйна ще бъде в Европейския съюз” - тази увереност изрази във вечерното си видеообръщение украинският държавен глава Володимир Зеленски. Той говори в навечерието на публикуването на доклад на Европейската комисия за напредъка на Украйна, Молдова и Грузия като кандидат членки на Съюза.
 

Украинският лидер квалифицира очакваното заключение на Брюксел като "историческо" и увери, че Киев вече подготвя следващите си стъпки след представянето на доклада. Същевременно той призна, че ще се изисква работа за адаптирането на страната му към стандартите на Евросъюза:

 

"Ние ще постигнем това чрез трансформацията на нашата страна - вътрешна трансформация, която е изцяло в интерес на нашия народ. За Украйна Европейският съюз означава икономическа сигурност и социална стабилност, а за Европейския съюз Украйна означава укрепване на цялата общност. И е много важно депутатите от Върховната Рада на Украйна да продължат да подкрепят законодателните инициативи, които са необходими за нашата европейска интеграция", подчерта Зеленски.

 

В Одеса и Одеска област след полунощ беше обявена въздушна тревога. Съобщението беше публикувано на сайта на Одеския градски съвет. По информация на оперативното командване "Юг" в "Телеграм" през нощта е имало повишена опасност от ракетен обстрел от Черно море.

 

Генералният щаб информира, че силите му са отбили атаки близо до Купянск, Маринка и Авдеевка. В Херсонска област при взрив на мина е загинал 41-годишен фермер, е съобщил губернаторът Олександр Прокудин. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 3886 |08.11.2023 Външните министри на Г-7 увериха, че групата ще остане единна в своята твърда подкрепа за Украйна . 1| 3902 |08.11.2023 Европейската комисия публикува доклада си за кандидатурата на Украйна за членство в ЕС . 20| 7771 |06.11.2023 Вярно ли е, че Западът води „деликатни преговори“ с Украйна за мир с Русия?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads