Реклама / Ads
0| 58596 |05.09.2022 АКТУАЛНО

Какво се случва с Теменужка Петкова, зрители в шок от агресията й

.
Дебатът... Източник: бТВ
Жесток спор се развихри по време на предизборния дебат между Теменужка Петкова, бивш енергиен министър и кандидат от ГЕРБ и Венко Сабрутев от „Продължаваме промяната“. Още при започване на „двубоя“ Петкова се нахвърли върху своя опонент. Тя описа с най-черни краски управлението на кабинета „Петков“ и екзалтирано похвали властването на ГЕРБ през последните почти 12 години.
 

Всеки опит на Сабрутев да вземе думата и да цитира факти и статистика по темата за газовата криза, срещна яростната съпротива на агресивната Петкова. Не помогнаха и плахите намеси на водещия по бТВ Златимир Йочев. Пратеничката на ГЕРБ дори не му обръщаше внимание.

 

Шокиращо бе как Петкова настървено обвини за всички кризи и най-вече за тази за газовите доставки коалиционното правителство на Кирил Петков, което бе на власт седем месеца.

 

Сабрутев в един момент успя да се вклини във високодецибелните тиради на Теменужка и да заяви: "Продадохте енергетиката на Русия. Видяхме политическата арогантност на ГЕРБ. Има ли реално у нас диверсификация? Диверсификация значи много на брой доставчици, а ние зависим само от руския“. Представителят на ПП вкара в ефир още скандала с изчезналата „Пътна карта“ за отношенията между България и „Газпром“. Това е стратегически документ, който определя развитието на газопреносната система в България. Оказа се, че нямаме копие от този международен документ. Второто е изграждането на "Турски поток", по който не тече газ, а корупция. Третото е промяната на модела, по който се ценообразува руския газ за дългосрочния договор с "Газпром експорт" и защо когато се подписаха новите условия за ценообразуване през 2019 г. на нас ни беше казано, че цената на газа ще падне с 50%, а в същото време тя се качи четири пъти“.

 

На това място Петкова контраатакува с остри обвинения коалиционното управление. Обвини опонента си, че си служил с опорки и изопачавал фактите.

 

И тогава настъпи мигът Х. Когато по сценария спорещите трябваше да си задават въпроси, Венко Сабрутев попита, кога лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов ще се пенсионира, както е обещал. Сякаш леден водопад заля Теменужка Петкова. Тя първо онемя и сякаш не успяваше да си поеме дъх от възмущение. След което се възпламени и започна да изброява какъв велик политик бил Борисов и как целият свят му се възхищавал. Жената сякаш изпадна в екстаз, славейки името на партийния вожд. Наложи се водещият да възпира със сетни сили напиращите хвалебствия.

 

От ГЕРБ водят кампания „на живот и смърт“, защото знаят, че ако разследванията на техни договори с „Газпром“ и строителството на газопровода „Турски/Балкански поток“ се проведат задълбочено, бивши министри и самият Борисов могат да се окажат в сложна ситуация спрямо закона. Това коментираха пред Фрог нюз наблюдатели на скандалните процеси по линия на доставките на газ у нас.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 9283 |22.08.2022 Николай Слатински: Далеч по-важното е не кой уби дъщерята на Дугин, а какво ще последва . 0| 37718 |01.07.2022 Мрежата прегря: Какво смята за Асен Василев като министър-председател? . 0| 53688 |22.03.2022 US супер дронове почват да удрят руски военни цели в Украйна. Какво означава това? . 16| 29804 |05.12.2021 Атанас Атанасов: Какво значи да преглъщам Бойко Рашков, може само да го тестват

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads