Реклама / Ads
15| 7369 |16.07.2019 АКТУАЛНО

Каролев: Проблем е не хакерската атака, а че сме разграден двор

.
Владимир Каролев
Аз не се притеснявам от тези хакерски атаки. Даже съм за още по-голяма публичност. Не мисля, че това е проблем. По-скоро проблем е, че сме разградена държава. Това каза пред БНТ икономистът Владимир Каролев в коментар за хакерската атака, при която бяха източени лични данни.
 

Той коментира и темата за чуждестранните инвестиции в България и възможността "Фолксваген" да построят завод у нас: "Капитализмът е система, в която трябва да се натрупа критичен обем от нужни данни и умения. Това е причината сега да можем да привлечем сериозен автомобилен инвеститор, а преди 15 години да не можем. Автомобилният клъстър, който се създаде преди години, и произвежда компютри, седалки, кабели, всичко за една кола е причината "Фолксваген" да ни оглежда. България предлага една много разумна данъчна среда на инвеститорите. Предлагаме една нормална заплата, защото в Германия заплатата е по-висока да, но на Балканите българската заплата е напълно равностойна, само в Гърция е малко по-висока. Предлагме им стабилна валутна система и финансова стабилност за разлика от Турция, където често се развихря инфлация. За мен ще надделеят икономическите фактори. Каквото и да направят България и Турция няма да окаже влияние на крайното решение. Всичко ще дойде от САЩ, защото предстои сливане на "Фолксваген" с "Форд". Доналд Тръмп няма да остави обаче Реджеп Ердоган да си прави каквото си иска", разкри Каролев.

 

В България безработицата е рекордно ниска. Проблеми в България имат пенсионерите с ниски пенсии и тези, които нямат никакви умения. Тези, които нямат никакви умения, седят и не предприемат нещо, за да придобият умения, а само критикуват. Факт е, че тук младите хора не учат и не работят. Аз не мога да си представя моите деца да стоят вкъщи и да не правят нищо, а аз да им давам пари. Тук и родителите трябва да се замислят. Пълна глупост и измислица на КНСБ са данните, че в България близо 2,5 млн. души живеят под прага на бедността. Това е абсурдно. Как при 2,5 млн. бедни българи в Гърция отиват над 700 000?", попита накрая Каролев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 17213 |15.05.2019 Бабикян: Проблемът на Борисов е, че в ”паралелния властови център” има война . 17| 16531 |01.04.2019 Антикорупционен фонд: Проблемът със “забравената” тераса на Пламен Георгиев се усложнява . 23| 25766 |01.11.2018 Евроанализатор: Не е проблем, че България няма пари, а че има Черепа и Ветко . 15| 10772 |20.08.2018 Бранимир Ботев: Големият проблем е къде изчезват милиадрите от туризма

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads