Реклама / Ads
0| 9832 |05.06.2022 АКТУАЛНО

Който говори и вярва на лъжи, умира беден и в мъки: Зомбиране чрез пропагандни заглавия

.
Без думи...
Заглавието е отделен жанр. Не знам кой го е казал, но е вярно. Особено откакто интернет медиите завладяха света и дори българското парче от Балканите. Все по-често читателят се ориентира по заглавията дали да чете текста или да не си „губи времето“. Заглавието трябва да привлича, да провокира и да те покани да продължиш по стъпките на дописката или коментара.
 

Все известни неща.

 

С това, естествено, се злоупотребява. Путиновата пропагандна машина е особено изобретателна в това отношение.

Онзи с фамилията на руска река чете свое антрефиле по БНР и обявява, че демократичната полиция забранявала да се изразява позицията на Русия, Унгария и Китай по отношение на войната в Украйна. Ударението пада върху „забрана“ и „позиция“. Това твърдение обаче може да звучи така: Целият свят е срещу войната в Украйна, само три страни са на друго мнение. Много по-вярно е.

 

Друго заглавие: 1/3 от българите искат да излезем от НАТО. А какво ще кажете, ако стане: 2/3 от българите са за НАТО.

 

Хвърляме поглед към нажежения до червено от кремълската пропаганда сайт „Поглед“. И четем: „Поляците са уморени от нагли украинци. Оставят само нормалните“. Какъв ужас и най-сетне, бие камбаната в чугунените глави. Истината е съвсем друга. Полша е приела досега 3,5 млн украински бежанци. От тях някои са решили да се върнат по различни причини, или да заминат за други страни. Като цяло техният брой е малък. Излиза, че доста над 3 милиона от украинците в Полша са съвсем нормални хора. Ненормалници може да открие всеки, ако си причини изпитанието да чете подобни квази медии.

 

Друго заглавие в издание от прокремълската ясла: „Руската икономика в подем, въпреки санкциите. Страдат САЩ и Европа“. Еква химн във възхвала на великите руски постижения. Радуется вся семья... Твърдението е във вестник, някога гордял се с огромен тираж – няма да му казвам името от хигиенни съображения. Да погледнем към статистиката: Руският БВП за 2021 г. е 1,6 трилиона долара (измерва се в щатски долари, не в рубли, кой знае защо…) На САЩ – 21,9 трилиона долара. Малоумниците да сметнат разликата. Китай има 17 трилиона БВП. Следват Германия, Япония, Великоритания, Франция и т.н. Три американски щата: Kaлифopния, Тексас и Ню Йорк имат по-голям БВП от САЩ поотделно. Голямо страдание пада… Четете бе, идиоти.

 

В една отдавна деградирала медия, любима на Баце, Цацаров и Гешев, написали: „Борисов с остър залп срещу управляващите: Честита ви промяна! Не са поставили една плочка – хората ще ги бият с камъни“. Нищо ново, там лъжата е религия. Реалността е: „Докато е в ареста прокуратурата повдига нови обвинения на Борисов за престъпления срещу нацията и държавата. Продължава разследването за ограбени милиарди и обслужване на интересите на Москва в ущърб на българските“.

 

Преборването с гръмогласните глашатаи на чужда пропаганда не е лесна работа. Но е благородна.

 

И да знаете, Дон Кортильо, знаменит мексикански маг, е казал: Който говори лъжи и който му вярва, са човеци без душа и умират бедни и в мъки. Дон Кортильо е познал за извънземните, засечени от НАСА, за разпада на СССР, какво очаква различни световни лидери и много други неща.

 

Фрог нюз

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 19997 |27.03.2022 Ходорковски в Twitter: Виц, за който са разстреляли жена, днес приляга на Путин . 0| 17923 |14.03.2022 Кой е гуруто, който влияе на Путин? Роден е в Украйна, мрази Ленин, величае Сталин . 0| 8809 |09.03.2022 Полковник Христов с опит от Кербала и Нагорни Карабах: Който държи небето на Украйна, той контролира войната . 9| 16046 |17.02.2022 Георги Кадиев: Не вярвам, че Бойко Борисов има само 99 000 лв.

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads