Реклама / Ads
13| 4985 |08.11.2015 АКТУАЛНО

Миков: Полицаите ще продължат да отстояват своето призвание

.
Михаил Миков
"Убеден съм, че въпреки всичко, служителите на МВР ще продължат да отстояват своето призвание - сигурността на българските граждани и спазването на законите“. Това заявява в поздравителен адрес към българските полицаи по случай професионалния им празник председателят на НС на БСП Михаил Миков.
 
Той подчертава, че за съжаление тази година думата „честване“ съвсем не е подходяща за атмосферата в МВР. „Позволете ми все пак по този повод да изкажа от името на Българската социалистическа партия нашата признателност“, пише още лидерът на левицата.
Той изрази благодарност към огромна част от МВР, униформени и цивилни, които носят службата с достойнство и отговорност, които ден и нощ сe изправят срещу жестоките проявления на разкъсваното от неравенства общество, които са единствена защита на слабите срещу силните, които са на граничната бразда, без нормални условия за работа и саможертвено не допускат страната ни да се превърне в разграден двор.  
          
"Категорично се противопоставяме на опитите българите да бъдат настройвани срещу своята полиция и призоваваме никой да не се поддава на провокации, които дебнат навсякъде в тези динамични времена. Освен полицаи, вие сте и граждани, които имат правото да отстояват социалните си постижения и придобивки. Правете го достойно и законосъобразно и обществото ще ви подкрепи!‘, категоричен е Миков.    

Пълният текст на адреса:

Уважаеми дами и господа, служители на МВР,

    
Традиционно на 8-ми ноември честваме професионалния празник на българската полиция, деня на „Св. Архангел Михаил“ и на българския полицай. За съжаление тази година думата „честване“ съвсем не е подходяща за атмосферата в МВР. Позволете ми все пак по този повод да изкажа, от името на Българската социалистическа партия, нашата признателност.
    
Признателни сме на огромна част от МВР, униформени и цивилни, които носят службата с достойнство и отговорност. На тези, които ден и нощ сe изправят срещу жестоките проявления на разкъсваното от неравенства общество. На тези, които са единствена защита на слабите срещу силните.
    
Признателни сме на хилядите полицаи, които са на граничната бразда без нормални условия за работа и саможертвено не допускат страната ни да се превърне в разграден двор. На мъжете и жените, призвани да контролират интензивния трафик в големите градове и които често не срещат разбиране нито от шофьорите, нито от ръководството. На момчетата и момичетата, които се грижат за сигурността на масовите прояви, били те протест или футболен мач.
Уверявам ви, че ние разбираме какво ви коства вашият труд.
    
Наясно сме, че често сте за дълго далеч от семействата си. Знаем, че с лични средства купувате консумативи и облекло. Познаваме условията на труд в районните управления, състоянието на автомобилния парк, нивата на заплащане. Считаме, че вие заслужавате повече.
    
Категорично се противопоставяме на опитите българите да бъдат настройвани срещу своята полиция и призоваваме никой да не се поддава на провокации, които дебнат навсякъде в тези динамични времена. Освен полицаи, вие сте и граждани, които имат правото да отстояват социалните си постижения и придобивки. Правете го достойно и законосъобразно и обществото ще ви подкрепи!
    
И други професионални и социални групи вече разбират, че политиката на драстични бюджетни рестрикции винаги е за сметка на доходите и на извоювани социални права. Днес глас надигнахте вие, утре ще е някой друг, но проблемът ще е същият - проблем на грешна политика.
    
Убеден съм, че въпреки всичко, ще продължите да отстоявате вашето призвание - сигурността на българските граждани и спазването на законите.

Днес е вашият ден!
Бъдете живи и здрави, вие, вашите семейства и вашите близки!
Честит празник!
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 10| 5561 |07.11.2015 Ген. Миланов: "Браво" на студентите, а осъждаме полицаите . 15| 4911 |26.10.2015 Миков: Има основание за обжалване на изборните резултати . 22| 8497 |16.09.2015 Арлин Антонов за Фрог: Бежанците ходят с по 2-3 ножа на кръста, полицаите се плашат . 0| 5877 |07.07.2015 Р. Йорданов за Фрог: Определени партии развратиха МВР, полицаите мислят само за заплатка и пенсия

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads