Реклама / Ads
5| 12687 |16.07.2017 АКТУАЛНО

Росен Плевнелиев: Таков хвърляше камъни в българското блато

.
Росен Плевнелиев
„Таков беше символ на върховенството на правото. Той обичаше да прави разликата между върховенството на правото и закона. Казваше, че трябва да браним върховенството на правото от закона. Активен гражданин, с позиция, който наистина беше за пример за много от нас”, заяви бившият държавен глава Росен Плевнелиев.
 
Според Плевнелиев Таков е хвърлял камъни в блатото ни и е бил катализатор за оправяне на нещата към добро.

Той разказа и защо не е предложил доцента за член на ВСС: "В откровен разговор седнахме и обясних защо няма да го предложа за ВСС. Той беше станал краен". Това каза още пред bTV Росен Плевнелиев в памет на съветника си по правни въпроси Кристиан Таков.



"Той знаеше какво прави. Беше наясно с всичко и беше в синхрон. Знаеше, че дните му си отиват, но искаше да се помни какво остава след него. Оценката за Кристиан идва от младите, който е като съвременен будител за тя", коментира бившият президент.

Той сподели, че още в началото, когато са говорили, Таков го е предупредил, че е болен от рак. "Каза ми да помисля, защото мандатът ми е 5 години", заяви Плевнелиев.

"Той знаеше, че няма да бъде член нито на КС, нито на ВСС. Той съзнаваше, че ролята му не е да бъде там, а да бъде катализатор. Това означава понякога да имаш по-крайни позиции. Трябва понякога някой да хвърли камък в блатото. Той понякога го правеше", обобщи Росен Плевнелиев.

Кристиан Таков живя дълго с болестта и отказа да се пречупи. Въпреки, че му бяха казали, че има три месеца беше успял да победи рака, а когато болестта се върна, той отказа да се пречупи и пази. Знаеше, че въпросът не е колко време имаш, а как го уплътняваш. Това сподели Христо Иванов за покойния доц. Кристиан Таков.

Преди три седмици юристът е бил готов дори да се кандидатира за ВСС. „Ако беше отишъл на изслушване в правна комисия какви неща щяхме да чуем, какъв морален тласък щеше да бъде за тази прогнила система”, посочи Иванов.

Опелото на Кристиан Таков е днес от 14 часа в столичната църква "Свети Седмочисленици".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 9| 2889 |29.03.2024 Главнокомандващият армията на Украйна ген. Сирски: Ако руснаците настъпят към Харков, той ще стане фатален град за тях . 9| 2641 |29.03.2024 Чао, Алкарас! Григор Димитров победи испанеца и е на полуфинал в Маями . 10| 4794 |28.03.2024 Руският патриарх Кирил тотално изтрещя. Страната му водела "свещена война" срещу "сатанинския" Запад . 1| 2258 |28.03.2024 Politico: Дезинформацията се превърна в най-голямата заплаха за честността на изборите

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads