Реклама / Ads
7| 8951 |06.02.2017 АКТУАЛНО

Свиленски за Фрог: Служебното правителство да разкрие истината за ”Ечемишка”

.
Георги Свиленски
Всеки един министър, поставен на поста, трябва да си свърши работата. И ако в годините назад хората са оставали с усещане, че властта прикрива недобрата работа, то сега е моментът властта да покаже, че може и трябва да упражнява контрол, без да се съобразява с никакви други обстоятелства.
 
Правителството на Герджиков ако иска да покаже безпристрастност, трябва да навлезе по-долбоко в тези неща. Това каза за Фрог Георги Свиленски.

Трябва да се направят проверки на повечето съоръжения извън този конкретен случай в "Ечемишка", допълни бившият член на Транспортната комисия в парламента.

Когато говорим за безопасността по пътищата и нови закони за движение по пътищата и жертвите по тях, винаги стигаме до това, че  един от сегментите е именно пътната инфраструктура. И правим извода, че досега няма наказан нито един кмет, нито един политик, отговорен за пътната инфраструктура. Да понесе някакво наказание за това, че не е осигурил необходимоно. Не може хората да плащат скъпи винетки, да пътуват по уж-магистрали и в крайна сметка да им падат греди по главите, коментира още Свиленски.

Разследващите органи трябва да влязат в детайлите за инцидента в тунел "Ечемишка", защото по всичко изглежда, че досега и прегледите и текущите проверки на тунела са били формални. И не е само този тунел, в България има доста съоръжения, които трябва да се проверят. И трябва да се видят в съответните дневници, дали проверките се правят реално, дали няма и други такива опасни неща. Защото ние се сещаме винаги да проверяваме, когато стане инцидент и загине човек. Затова сега трябва да се действа профилактично за повечето съоръжения, обясни той.

В този тунел е паднала лампата и ако нямаше жертва, никой нямаше да обърне внимание. Щяха да преместят лампата настрани и да продължи движението. Конкретни детайли трябва да кажат специализираните органи, които знаят кой каква отговорност има, кой трябва да подписва, кой трябва да следи тези неща. Би следвало да има и отговорник за всеки тунел - във фирмите, които поддържат тези съоръжения, би трябвало да има и отговорник, каза още Свиленски.

Затова хората нямат доверие в политиците - така той коментира годишнината от трагедията в Бисер, където все още няма виновни. Всичко е на принципа - ден да мине, друг да дойде, отшумяват нещата и всичко се забравя.След няколко месеца може би ще говорим за Хитрино. Всички медии бяха там и писаха какво се  случва, ще видим след три-четири месеца дали е помогнато на тези хора, дали са възстановени къщите и дали са открити причините за трагедията. Същото, което говорим за Бисер, след пет години може би ще го говорим и за Хитрино. Властта трябва да си влиза във функциите, а това става с хора, които могат и знаят как да управляват. И по-малко да крадат, разбира се!, завърши бившият депутат.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 5279 |06.02.2017 Само във Фрог: Без конкурс ЦИК дава 36 000 лв. на рекламна фирма . 5| 4497 |02.02.2017 Служебното правителство вдига капитала на “Бургас-Александруполис” . 5| 13117 |02.02.2017 Само във Фрог: Протокол на СИК ”разкрива” мaнипулацията на референдума

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads