Реклама / Ads
24| 5769 |16.03.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Американец: Да емигрирам в България, ако Тръмп спечели?

.
Дали да не емигрирам в България, ако Тръмп спечели? Това е един от въпросите в блог платформата Quora.com. Тя работи на принципа въпрос - отговор, информира news.bg. В разгара на президентската кампания в САЩ родината ни влезе в политическия живот отвъд Океана.
 

Отговор идва от Джей Маккинън:

Не бих препоръчал да смените местожителството си, ако Тръмп спечели изборите, защото това е шантава причина за емиграция.

Но можеш да се преместиш в България, ако ти харесва. Дали тя е добро място? Така смятам, но тя не е за всеки.

Наистина би трябвало да си малко киберпънк, за да харесаш естетиката на постсъветска България (по-лесно е да се влюбиш в романтичния идеал за живот на село от ХIХ век). Когато ме питат "как е" в България, отговарям полушеговито, че тя прилича на бъдещето.

Тя е много достъпна, отношението към имигрантите е приятелско, невероятно по-безопасно е в сравнение със САЩ и общо взето ги няма социалните конфликти на богатите европейски общества.

Храната е доста добра, здравеопазването не е лошо, а климатът е достатъчно разнообразен, за да е интересен, без да е тежък заради крайности.

Полицията проявява шокираща липса на насилие и не съм видял или чул нещо, което да оправдае репутацията ѝ на корумпирана.

Макар да е архаично, управлението е по-ефективно по свой странен начин и няма регулации. (Разбирам, че съм се застоял дълго в България, когато при прибирането в САЩ се чувствам, сякаш влизам в полицейска държава).

Признавам, че за повечето хора това не е Обетованата земя.

Говорим за страна, която икономически е толкова нежелана, че дори сирийските бежанци не искат да останат в нея. Заплатите са ужасни, безработицата е висока, така че за оцеляване човек наистина се нуждае от някакъв външен източник на доходи.

За да успееш икономически в България, ти трябва дяволски силен предприемаческ идух, но животът може да е доста лесен и без много доходи.

Инфраструктурата показва ефекта от ентропията след 25 години на орязване на бюджетни разходи. Архитектурата на всичко, построено след Втората световна война, има очарованието на Алкатраз (само ако Скалата имаше по-добри графити).

Лично аз смятам, че най-лошите неща в България са, че е твърде далеч от САЩ и бирата й не става. Добрата страна е, че месечно можеш да спестиш от наем толкова, че парите почти да ти стигнат за двупосочен билет до Портланд."

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 121| 8459 |16.04.2015 Инджев: Русия иска слаба, зависима България, шпионин! . 24| 9615 |09.02.2015 Младенов: Ако Сърбия беше на мястото на България, мнозинството македонци щяха да имат сръбски паспорти . 50| 12747 |07.10.2014 Посланик Л. Шопов: Местан-агент Павел, кове законите на България, а аз съм лустриран . 4| 6651 |04.07.2013 България, Турция, Гърция, Египет и Бразилия - с обща кауза на солидарност

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads