Реклама / Ads
10| 11877 |21.04.2020 НАРОДЕН ГЛАС

Читател на Фрог: Създава се ХАОС от институциите, което те наричат “Извънредно положение”

.
Кадър от МС, от вчерашния среднощен извънреден брифинг на хората, които предлагат мерките в извънредното положение
Как да се предпазим и от какво да се предпазим, след като информацията, която стига до хората е неточна, невярна, непостоянна. Създава се ХАОС от институциите, което те наричат “Извънредно положение”. Ако е извънредно положение, би било редно всички да го спазваме и ако греша моля да бъда поправена, но Законите на Република България важат за всички български граждани.
 

Това написа до медията ни Полина Йорданова, която има собствен бизнес с работен офис в София. Налага й се всеки ден да пътува от мястото където живее - на 10-тина километно извън столицата, за да работи и спаси бизне си, както се налага на много други хора в момента. Публикуваме цялото й писмо, което съдържа много въпроси. Със сигурност ги задава не само тя, но и много други хора, които съвестно спазват всички мерки, изисквания, ограничения и забрани, но в замяна на това се оказва, че тормозът върху е двоен. Очакваме отговорите, защото те не са само за г-жа Йорданова, а за всички.

Ето  цялото й писмо:






Привет!

Обръщам се към Вас  с молба взаимно да си помогнем и да си бъдем взаимно полезни в това тежко за всички ни време.

 

Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев издаде заповед, с която от 17.04.2020 г. въвежда допълнителни противоепидемични мерки на територията на  град София.

“За гражданите, които отиват и се връщат от работа с личен автомобил се допуска влизане и излизане от територията на град София в интервалите от 6.00 до 8.00 часа и от 18.00 до 20.00 часа. В декларацията на пътуващите се посочва работното място и телефона на работодателя.”

 

В петък 17.04  бях върнатата от КПП-то в 9:00 часа, въпреки предоставените от мен Служебна бележка и Декларация с описано в нея работно място и работодател. Днес на 21.04.2020 год. минах през КПП-то на област Перник в 09:00 часа (както и всички които бяха на почивка), проверяващите органи не върнаха нито един автомобил (както съобщиха пред медиите) а опашката от автомобили, както вече всички знаят беше от с. Мало Бучино до края на с. Големо Бучино, което са приблизително 10 км.

Наистина ли искат да ни кажат, че отиват на работа?

 

В 11:00 часа от СДВР-София ми казаха, че остава в сила времевия диапазон за излизане и влизане на областни населени места, а в 11:10 часа от Министерство на Здравеопазването, след разговор с тях ми казаха, че има нова заповед, от преди един час, която гласи, че се отменя времевия диапазон. Следователно преди да  излезне заповедта, КПП-тата не са спазвали часовете за пропускане, щом аз минах в 09:00 а заповедта е от приблизително 10:00 часа, според  по информация на Министерството на здравеопазването!

 

И след като СДВР не е информирано час по-късно за издадената заповед, ние гражданите, които не ходихме на почивка и се опитваме да си запазим работното място към кого трябва да се обърнем за актуална информация?






Кого да попитаме дали утрешния ден трябва да  излезем от домовете си в 06:00 часа? За да имаме време да стигнем до КПП-то  и да изчакаме всички прибиращи се от празниците и с още по нелепите оправдания на тези, за които извънредното положение не важи!

 

Това което е в момента това не е извънредно положение а Хаос!

Единствените които спазват стриктно карантина и не работят са Заведения, Казина, Молове.

И всички хора са на вън!

Не разбирам защо никой не цени своят живот и живота на близките си?!

Искам също да попитам след като ресторанти и заведения не работят защо Баничарниците, Дюнерите работят след не доставят закуски по домовете?

Защо на тях им е позволено?

Кой им е позволил?

 

БАБХ защо не си върши в момента работата?

Къде е БАБХ да види, че от както е въведено извънредното положение закусвалните не са затворили и не правят доставка по домовете, както е наредено?

Продавачите с един чифт ръкавици пипат за деня средно между 200-400 бр. закуски и със същите тези ръкавици обслужват клиенти и боравят с пари които са един от най-големия преносител на всякакви зарази не само  на COVID-19!

Може ли да кажат от БАБХ колко констативни протокола са направили откакто е въведено извънредното положение?

Изобщо кой може да каже?

 

Как да се предпазим и от какво да се предпазим след като информацията която стига до хората е неточна, невярна, непостоянна?

 

Защо тогава, от статистиката, която министър Младен Маринов каза, че преди Великденските празници, за един ден, територията на София са напуснали 60 000 автомобила, които са имали  възможността да не спазват законите и заповедите които са издадени?





Защо са били пуснати след като са знаели къде отиват?

Защо когато започнаха да се прибират моментално отмениха времевия диапазон за влизане и излизане?

Каква е гаранцията, че не са заразили жителите на населеното място, в което са били след като пика на пандемията е в гр. София?

Каква е гаранцията, че те не са се заразили?

Защо 60% от населението не спазва издадените заповеди?

Къде и какво правят по въпроса с работещите обекти, които не трябва да работят от институциите ХЕИ,БАБХ ?

Това което направиха и продължават да правят не е извънредно положение а “ХАОС”!

 

Пуснаха всички които искат да празнуват да празнуват, оставихме тези който НЕ СА ОТИШЛИ ДА ПРАЗНУВАТ да поискат да им се смени работното време защото НЕ празнуват.

 

А попита ли някой  какво  ще коства това на един работодател?

Дали и неговият бизнес няма да фалира?

 

Имаше заплахи как няма да се приберат тези които са отишли да ПРАЗНУВАТ ПО ВРЕМЕ НА КАРАНТИНА. И когато дойде време да се прибират, всички заповеди отпадат! А никой не каза като се приберат и са болни и заразят останалите какво ще се предприеме!?





Не е извънредно положение, това което ограничава тези, които спазват стриктно всяка заповед в  положението, в което се намира държавата, а тези които не спазват заповедите и законите да са безнаказани!

Създава се  ХАОС от институциите, което те наричат “Извънредно положение”.

 

Ако е извънредно положение, би било редно всички да го спазваме и ако греша моля да бъда поправена, но Законите на Република България важат за всички български граждани.

 

Обръщам се към Вас  с молба като медия и организация, която отразява действителността и се надявам на някой от Брифингите някой от журналистите да попита, или да може по един или друг начин да получи малко повече информация за нещата, които се подценяват, а не са толкова безвредни, колкото ни се иска.

Ако има предаване, в което мога да се обадя и да задам лично част от въпросите, които отправям към Вас и засягат всички граждани не само мен, ще бъда благодарна.

 

Благодаря за отделеното време!

Полина Йорданова

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 33| 29919 |08.04.2020 Само във Фрог: Мавродиев като Горанов ползва безвъзмездно огромно жилище и знае офшорките на властта . 5| 7986 |01.04.2020 Магдалена от Лондон пред Фрог: Държавата поема 80% от заплатите на хората без работа . 6| 18979 |05.02.2020 Адв. Рангелов пред Фрог: Жалко е, ако чрез Миталов, две велики сили си уреждат отношенията . 5| 8038 |05.02.2020 Първо във Фрог: Ще остане ли на улицата в Монтана болна и стара жена посред зима?

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads