Реклама / Ads
10| 4983 |04.11.2015 НАРОДЕН ГЛАС

Експерт пред Фрог: Ако властта е престъпна, тя се нуждае от случващото се в МВР

.
Управляващите взеха пилатовско решение за МВР, а именно орязването на привилегиите на половина да важи само са новопостъпилите служители. Това каза пред Фрог нюз финансовият експерт Стоян Пашов по повод решението на Борисов, Бючварова и Горанов спрямо тях.
 

С това те  паказват, че си измиват ръце. Решението  не дава отговор на един много важен въпрос, а той е  как се използват средствата. От казаното от премиера Бойко Борисов става ясно, че  все повече средства ще  се изразходват за всички звена на сигурността, но  продуктивността ще спада.

 

Махането на социална придобивка, която е друг начин за измерване на риска в професията, ще лиши в бъдеще сектора от попълване с качествен човешки ресур. Това е напълно обяснимо, защото целта на всички  досегашни промени е била изтласкване на човешкия ресурс. Някои от тях пращаха на улицата  висококфалифицирани ченгета. Други  захранваха нови структури за борба с престъпността, които се превръщат изцяло в децентрализирани и без възможност да реализират общ ефект.

 

Не може в една система да работят по  двоен стандарт старите  и нови служители. Всяка съвременна организация поставя интересите на новоназначените по-напред от старите кадри, с цел да ги издърпа към по-висок стандарт. А това решение, което поставя новите в двойно по-неблагоприятни условия означава, че системата цели да бъде принизявана  а защо не и закрита. Тенденцита в цял свят е да се децентрализират структурите, но с голяма връзка помежду си. Докато при нас всяка ще бъде сама за себе си и ще отчита резултати, които дават нулев краен резултат.

 

Кой има интерес от токава перспектива не се нуждае от конспиративен отговор. Ако властта е престъпна, тя се нуждае точно от такъв механизъм. Да смятаме, че от некомпетентност и безхаберие се срива сектора за сигурност, е приказка за малки деца, възмути се той.

 

 

Коментар по темата четете в рубриката "Гласът на жабата".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6588 |04.11.2015 Мурджов за Фрог: Разтурят коалицийките по интереси . 6| 6174 |01.11.2015 Огнян Минчев: Може да има договорка между ГЕРБ и ДПС в определени райони . 3| 5607 |29.10.2015 Полицаи раздават пликчета с пари предизборно . 18| 6717 |25.10.2015 Д-р Тотко Найденов за Фрог: Приготвяйте бурките и чалмите!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads