Реклама / Ads
7| 15418 |05.11.2019 НАРОДЕН ГЛАС

Кметове на Цветанов изпокапаха като гнили круши

.
Камбитов бе един от хората на Цветанов
Най-сетне дойде денят гражданите да зашият по един звучен шамар на самозабравили се кметове от Югозапада.
 

Атанас Камбитов от личния бизнес обръч на Цветанов, с когото заедно заформиха чудовищни далавери покрай редица обществени проекти, най-вече санирането, загуби срещу независимия кандидат Румен Томов. Румен Томов е подкрепен от БСП, но дори членове на ГЕРБ гласуваха на балотажа за него, за да накажат своя самозабравил се съпартиец.

 

Дни преди изборите изтече и видео от купон с участието на Насо, където в присъствието на Цветанов и евродепутата Андрей Новаков играе кючек с бомбе, пура и залепена банкнота на челото под звуците на чалга парчето „За крадец не ставаш, сине“…Приличаше повече на цигански барон, напуснал маалата, но маалата отказала да излезе от него. Видеото беше излъчено от „Господари на уеба“.

 

Друг герберски кмет и също личен избор на Цветанов загуби изборите в Банско още на първи тур и капна като гнила круша на земята. Отвращението и недоверието към Георги Икономов бе толкова голямо, че даже партийната дисциплина не го спаси.

 

Скандалният кмет на Сандански Кирил Котев, който изгради инфраструктура с минерална вода към хотела на брат си, също отпадна на балотаж срещу Атанас Стоянов от ВМРО. Знаеше се, че Котев е бита карта още преди изборите покрай скандала с къщата за гости на Александър Манолев. Тогава Манолев плати с късна дата туристическата си такса, опитвайки се да прикрие, че къщата не се ползва по предназначение. Но от общината отказаха да предоставят на разследващите записите от видеонаблюдението, за да се види кой точно я е платил: Манолев или подстването лице, на което се водеше къщата.

Както се очакваше, Борисов не прояви голяма скръб от загубата на споменатите кметове. По време на кампанията той нито веднъж не отиде в тези градове, за да демонстрира пред хората, че тези кандидати се ползват още с доверието му.

Като цяло герберската картина след местните избори изглежда така: Кметове, които не преядоха с власт и не използваха позицията си да създадат ( със съдействието на Цветанов) собствени мафиотски кръгове, спечелиха изборите. Други се явиха на поправителен изпит и бяха скъсани. Да не забравяме и авторитета на областните координатори пред членската маса, какъвто Даниела Савеклиева в Благоевград няма. Тя ще бъде запомнена единствено като изключително близка до Цветанов партийна фигура и поради този факт лансирана от него.

Въпреки че ГЕРБ отново е първа политическа сила, вече е направен пробив. И ако Борисов продължава да имитира рязане опашката на гущера с фиктивни комисии по етика, бъдещите парламентарни избори ще му се видят ад. Основната му грешка е, че много късно отстрани Цветанов. Ако го беше направил две години по-рано, имаше време за вътрешнопартиен катарзис и елиминиране на гнилите круши. Не го направи и сгреши. Втората му грешка бе, че позволи на изброените от мен провалени кметове да се кандидатират отново.

 

Ако Борисов не си направи изводите и не започне да реже до кокал, а той пак го обеща, не го очакват светли дни. На следващите избори ще трябва да се състезава и със Слави Трифонов, който ще обхване много от разочарованите и от ГЕРБ. В това число и моя милост.

 

Емилия Васева, коментар в интернет

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 3| 10420 |29.10.2019 ”ДС.com”: 27 агенти на ДС са избрани за кметове на първия тур, 21 отиват на балотаж . 7| 9510 |22.07.2019 Стоян Тончев пред Фрог: Иван Гешев е ”Цветанов на прокуратурата” . 14| 17284 |03.07.2019 Юристи пред Фрог: Цветан Цветанов пробутва свой човек за европейската прокуратура . 36| 24418 |04.06.2019 Само във Фрог: Полиция денонощно пази Цветан Цветанов от две седмици

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads