Реклама / Ads

ПРЕЗИДЕНТСКИ ИЗБОРИ ПАРЛАМЕНТАРНИ ИЗБОРИ

3| 6535 |23.01.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Миков: Увеличението на данъците – пореден резултат от управлението на ГЕРБ

.
Михаил Миков
„Когато се бореха за гласовете на хората, управляващите бяха категорични, че данъци няма да се увеличават. Днес все повече хора разбират по собствения си джоб и фиша от заплатата, че това обещание не е било нищо повече от пореден невидим резултат от управлението на ГЕРБ. Хората ще усещат все повече тези резултати”. Това заяви председателят на БСП Михаил Миков в изявление по време на заседанието на Националния съвет на партията.

Той припомни, че още с идването си правителството побърза да увеличи данъците на 270 000 работещи бедни с по 410 лв. годишно. „Появиха се и редица светли идеи, като се започне от данък ‘вредни храни’, мине се през увеличаване на данъците през общините и се стигне до предновогодишния подарък, свързан с увеличението на цените на винетките”, каза лидерът на социалистите. 

 

Скандалите в българското здравеопазване не спират, отбеляза председателят на БСП: „И в момента тече такъв скандал – за иновативната от правна гледна точка насрещна размяна на дарения с ваксини”. Миков обърна внимание и на предстоящите процеси в здравната сфера: „През февруари ще влезе в сила новата регулация за доплащането на лекарствата, а през април следва разделянето на пациентите на такива със социално значими заболявания и такива, чиито заболявания могат да потърпят”. Според лидера на левицата се прави пореден опит да се разтовари дефицитът на Здравната каса чрез ново натоварване на гражданите и чрез натиск върху тях – въпреки че са здравно осигурени, да доплащат за лечение на определени заболявания. 

 

Общинското здравеопазване е поставено отново пред тежко изпитание, констатира Михаил Миков. „След като предишното правителство положи усилия да стабилизира неговото положение, днес то отново се предоставя на пазарната стихия”, предупреди председателят на БСП. „Няма политика за привличане и задържане на млади кадри в системата на държавното и общинско здравеопазване. Онези големи икономически експерименти по сливане на болници, се оказаха едни приказки”, коментира лидерът на опозицията, която иска вот на недоверие към кабинета „Борисов 2” за здравната му политика.  

 

„След като воденото от ГЕРБ правителство се похвали, че е успяло за два мандата да блокира трите големи енергийни проекта в България – „Бургас-Александруполис”, АЕЦ „Белене” и „Южен поток”, сега прави опити да вземе решение, което да остави България на картата на преразпределение на въглеводороди от изток на запад”, посочи Михаил Миков. По думите му това ще става все по-трудно в обострената, кризисна обстановка, в която сблъсъкът между големите играчи ще се отразява и на процесите в България. 

 

"Все още не се е случило прословутото предоговаряне на условията по договорите с ТЕЦ ‘Марица Изток 1’ и ТЕЦ ‘Марица Изток 3’, което трябваше да коригира решенията на друго дясно правителство – това на Иван Костов, които продължава да плаща българският данъкоплатец”, отбеляза също лидерът на социалистите в коментар за все по-скъпата за българите електроенергия. По думите му продължава и ненормалната ситуация, в която никой не може да каже как либерализацията на пазара ще се отрази на цената на тока у нас. 

 

„Цените на горивата продължават да са нереално високи с оглед на исторически най-ниските нива на цените на суровия петрол”, каза също лидерът на социалистите. „Очевидно принципите и правилата на регулация на пазара в България не функционират”, подчерта Миков, според който това генерира напрежение.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads

ОЩЕ ПО ТЕМАТА

. 4| 4996 |22.12.2015 Миков: Самозабравилите се началници да си ходят заради „Деконструкция” . 0| 5775 |18.12.2015 Миков: 2015 -та е годината на големите приказки, лъжите и неизпълнените ангажименти . 1| 4298 |10.12.2015 Миков: Наш дълг е да предложим алтернатива за по-справедлива Европа . 4| 4305 |06.12.2015 Миков: Благодарност за дарителите, те запълват вакуум в държавата

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads

БЛОГОВЕ