Реклама / Ads
17| 8670 |26.02.2024 НАРОДЕН ГЛАС

Народът пита: Защо Гешев не е убил досега Сарафов? Забравете за операция „Чисти ръце“

.
Сарафов и Гешев, когато си шепнеха на ушенце... Източник: БГНЕС
Вече две комисии – една в Парламента и друга във Висшия съдебен съвет обещават да разплетат мрежите, в които е действал екзекутирания Мартин-Нотариуса и в които се предполага, че са замесени редови, надредови и висши магистрати. Плюс ченгета до ранг министър на МВР, шефове и подшефове на тайни служби. Също и политици.
 

Докато тръпнем в очакване на чутовните разкрития на въпросните комисии, един въпрос продължава да виси над главата на българското общество, която предвидливо е наведена, за да не я уцели случайно някоя заблудена сабя...

 

Въпросът е: Защо Иван Гешев, бивш главен прокурор, бивш шеф на спецпрокуратурата, бивш випускник на школата в Симеоново и настоящ лидер на партия още не е в ареста?

 

Питането е логично, тъй като временният обвинител №1 Борислав Сарафов заяви още на 15.05.2023 г, че се страхува за живота си, а източникът на заплахата е главният прокурор по онова време Иван Гешев. Сарафов уточни, че познава методите на действие на Гешев и не би искал да бъде убит като прокурор Колев преди 20 г. Ясно и мрачно.

 

Моментално до Сарафов се появи охрана. Това стана с решение на специална комисия в която влизат магистрати, висши ръководители на МВР и Правосъдното министерство – въобще важни и вещи лица. Те преценили, че заплахата за живота на Сарафов е реална.

 

Как тогава евентуалният килър на Сарафов – Гешев не само се разхожда на свобода, но създава партия, прави политически изявления, заканва се на този или онзи, поздравява българите по повод празници и прочие?

 

Гешев от своя страна продължава да твърди, че е бил обект на опит за убийство чрез онзи взрив на 1 май 2023 г. някъде във вилна зона „Ярема“. Поръчителите и извършителите все още не са разкрити, дори не знаем дали има заподозрени. Значи съществува вариант да повторят опита. А може цялата врява около взрива да е била, за да бъде махнат от поста.  

 

Затова можем да допуснем, че щастливият от съдбата си български народ се пита: Хем Гешев заплашва да гръмне Сарафов, както прокурора Колев през 2002 г. с десетина куршума в гърба, хем Сарафов е охраняван зорко, но предизвестения убиец е на свобода. Странна работа. Междувременно е убит свързван с тях „дилър“ в магистратурата – Мартин-Нотариуса, а техен общ познат/приятел Пепи Еврото изчезна безследно. Трети деец в съмнителни схеми – Трактора, бе убит преди месеци на Витоша по време на работна разходка… Объркана работа.

 

Кои магистрати са забъркани в мрежите на Пепи Еврото и Мартин Нотариуса? Гешев или Сарафов са били по-често в „Осемте джуджета“, СС-клуба или на рапорт при определени политици? Едва ли двете комисии – в Парламента и ВСС, ще дадат отговор.

 

Операция „Чисти ръце“ в България? Забравете. Имало честни и смели прокурори, но чак толкова смели няма. А корупцията расте и крепне.

 

Огнян Стефанов

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6016 |26.02.2024 Проф. Евгений Дайнов: Сегашната конфигурация на управление може да изкара дълго време . 1| 3207 |26.02.2024 Анализатори за Нотариуса: Трябва да слушаме думите на Зартова! Няма достъп до прокурор Талева? . 8| 3412 |23.02.2024 Настимир Ананиев, ПП-ДБ: Да не се окаже, че дистанционното на съдебната власт е в политици . 4| 3795 |21.02.2024 Теодора Димова за двегодишния блицкриг: Всеки, който се обяви против войната на Путин, бива елиминиран

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads