Реклама / Ads
0| 8020 |19.10.2017 НАРОДЕН ГЛАС

Румен Петков: Вътрешният министър Радев е неадекватен и объркан

.
Очевидно е, че качеството на състава в МВР не е това, което се иска и че вътрешният контрол стига до извратености, които демотивират състава.
 
В системата на МВР огромната част са честни хора, но деморализацията е факт, заяви бившият вътрешен министър Румен Петков в студиото на телевизия "България он ер".

Той коментира последния случай с арестуваните за рекет полицаи от 7-о РПУ в София и присъствието на MMA бойци в МВР, като по думите му в цял свят в правоохранителната система има такъв род събития.

"Преди години имаше много грозни действия от страна на "Вътрешна сигурност" на територията на пловдивската дирекция. Държавата удари почтени хора, изгони ги от системата", припомни Румен Петков.

"Когато министърът е неадекватен и казва "Дайте ми аргументи, за да помисля за увеличение на заплатите", какво да си помисли нормалният служител?! И малко по малко почваме да ги бутаме зад чертата", настоя той.

Запитан за констатацията на Валентин Радев, че МВР трябва да се изчисти от всички "гнили ябълки", Румен Петков посочи, че действащият вътрешен министър е наследил много тежко наследство, но не е предприел нищо, за да укрепи доверието на служителите в системата в държавата.

"На тези хора трябва да им се показва съпричастност. Не може 10 години никой да не се грижи за автопарка им. Министърът няма институционално мислене и счита, че околните са му задължени. Объркан е и ще се удари в стената", коментира Петков.

В контекста на стрелбата посред бял ден в столичния квартал "Лозенец" бившият министър на МВР отбеляза, че има отровена атмосфера и извратено възприятие на живота.

По думите му това е криворазбраната демокрация и когато парламентарната трибуна се превръща във войнстваща арогантност, с това идва чувството за безнаказаност.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4398 |18.10.2017 Министър Кралев - специалист по всичко: от бокс, през БФС до базата на ЦСКА . 0| 5084 |18.10.2017 Съдът отмени заповед на Бъчварова като министър, МВР дължи пари на служители . 1| 3944 |18.10.2017 Валентин Радев: Много групи у нас се саморадикализират

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads