Реклама / Ads
0| 6583 |11.04.2016 НАРОДЕН ГЛАС

Само във Фрог: Шефът на столичният КАТ прави договорки със съда

.
Тенчо Тенев мисли каква нова инциатива да приложи КАТ на водачите
Шефът на столичния КАТ започна да се договаря с българския съд. В интервю по БНР Тенчо Тенев заяви, че въвеждането на новата мярка за временно спиране на коли със затъмнени предни стъкла, предварително е съгласувана със софийския административен съд и при обжалване на издадените заповеди, няма да има проблеми за отмяната им.
 
Според юристи с опит изказването на полицейския началник е скандално, защото с него се нарушава Конституцията и основния принцип за равенство и справедлив процес. От думите на Тенев не стана ядно с кой точно съдия е разговарял шефа, за да му обещае подобно нещо. Не каза и думичка за това как му е бил гарантиран изхода на едно подобно дело. Факт е, че този съд няма право да издава задължителни за останалите съдилища ръководни указания.

В същото интервю Тенчо Тенев изложи позиция, че Закона за движение по пътищата за такова нарушение по чл. 105 е предвидена санкция от 20 лв. КАТ обаче, ще спира колите от движение, защото ще приема, че фолиото на предните стъкла е техническа неизправност и промяна на сигурността на автомобила. Съгласно приети европейски правила, при поставено фолио на предните странични стъкла на един автомобил, то пречи при удар стъклото да се натроши, което води до нарушаване сигурността на водача. Каква е разликата тогава между предните странични и задните странични стъкла на колата с оглед сигурността на водача и пътниците в купето?! Възниква и логичният въпрос защо се приема, че затъмнени задни странични стъкла не е техническа неизправност и промяна на конструкцията. Любопитно е дали сигурността на автомобила е една и съща за водача и за пътника.

Интересна подробност е, че почти всички състезателни коли, които се състезават, имат фолио на предните странични стъкла, като при тях мерките за сигурност на водача са в пъти по-сериозни и стандартизирани. Въпросителните около новата мярка на КАТ стават все повече. Единствената константа за институцията, обаче си остава корупцията, за която Тенчо Тенев не казва как точно ще се пребори с нея. За сметка на това се разбра, че прави договорки със съда.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4944 |06.04.2016 Д-р Тодоров за Фрог: ДАНС влезе в БЛС за страх . 0| 5059 |05.04.2016 Абуаси пред Фрог: САЩ умишлено лансират, че у нас се готви терористичен акт, за да оправдаят военното си присъствие . 0| 8681 |31.03.2016 Босия пред Фрог: Цачева да не се прави на ощипана мома за шефа на ДАИ . 0| 9410 |31.03.2016 Енчев за Фрог: 4 г. Босия се би срещу корупцията в ДАИ, не го отразиха!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads