Реклама / Ads
15| 18620 |13.05.2017 НАРОДЕН ГЛАС

О. Стефанов: Вътрешният министър говори и върши безумия

.
Огнян Стефанов
Новият вътрешен министър Валентин Радев може да е много добър по специалността си АВ /артилерийско въоръжение/, но не е подходящ за министър, защото започва да прави безумия. Все едно да направят шефа на полицията в Луковит министър на отбраната. Това заяви разследващият журналист Огнян Стефанов.
 
Пред BiT в "Честно казано" на Люба Кулезич Стефанов цитира приоритетите на новия вътрешен министър. Първо: Осигуряване на българското председателство на ЕС. Второ:  Усвояване на парите по европрограми. „Ако той се майтапи, да ходи в сатиричния театър“, коментира тези приоритети на министър Радев журналистът. В Закона за МВР ясно е записано, че МВР отговаря за сигурността на гражданите, бори се с престъпността и пр. Няма и помен от тези задължения в програмата на Радев, констатира Стефанов.

Огнян Стефанов посочи, че охранителите са превзели МВР, като припомни, че такъв е бил бившият главен секретар Светлозар Лазаров, а след него това се е превърнало в традиция. „Георги Костов, според неговите колеги, не е участвал в залавянето на един истински бандит, но беше в професионалното ръководство на МВР. Григор Здравков казва, че е прикрил разработка за трафик на хероин от България за Германия, каза журналистът.

Според Стефанов има голямо брожение в МВР като посочи, че много криминалисти напускат МВР, а хора са му се обадили от системата, но не, за да разказват клюки, а да споделят голямата си болка за продължаващия разпад на тази система. „Скоростта на този разпад е увеличена“, подчерта той. По думите му криминалистите се управляват от охранители, а това е недопустимо.

Не може в тази огромна система да няма няколко човека, които са достойни да бъдат министри, главни секретари и на ръководни позиции. Има хора, които са работили години наред, работили са по дела, доказали са процеси. Тези хора са изхвърлени от тази система и са вкарани всякакви боклуци, заяви журналистът.

Ако МВР, прокуратурата, ДАНС и съответните служби си вършеха работата, много по-малко би било възможно Пеевските медии и кадри да определят важни за страната въпроси. Години наред тези медии "убиват" добрите професионалисти в МВР, а Борисов и Цветанов не се изправиха нито веднъж да защитят системата и хората в нея, убеден е журналистът.

Той посочи, че  новият главен секретар на МВР Младен Маринов също е бил близък на Мето Илиенски, един от основателите на ВИС, и е бил от кръга му охранители, но не е имало никаква реакция.

Цветанов, Борисов и Пеевски не си поделиха властта  поравно, тъй като Пеевски държи много по-голямо парче от нея. Това се дължи на зависимости, които съществуват и дори се увеличават – не само чрез корупция, но и чрез страха. За това виждаме някакви непонятни назначения, бунтуват се хората. Но всяка власт разчита на това, че българите не са чехи, нито поляци, гърци, сърби, французи да се вдигнат срещу безумните решения на властта.

Борисов ще плати най-тежката цена, убеден е той и бе категоричен, че Борисов е наясно кои от министрите и заместниците им са корумпирани, кой получава пари и от кого.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4357 |13.05.2017 Изборите за нов съдебен съвет започват днес . 3| 4276 |12.05.2017 Уволненият зам.-министър на здравеопазването: Решението на Борисов е правилно . 1| 3936 |12.05.2017 Ненков приел да е зам.-министър на здравеопазването

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads