Реклама / Ads
29| 23831 |02.02.2018 НАРОДЕН ГЛАС

И. Василев: Журналисти, защо не питате за парите, които Пеевски е носил на Цацаров?

.
Журналисти в БНТ, БТВ и Нова ТВ, напомням, че днес Ваши колеги по света ще умират, ще бъдат бити, ще бъдат уволнявани, но ще запазят достойнството и честта на професията. В Русия, в Малта, навсякъде по света. Умирали са и умират и в България - като тръгнете от Райко Алексиев и завършите с пребитите, уволнените, насилените Ви колеги в по-нови времена.
 
Днес Вие мълчите, мълчите по начин, който ще остане като пример за предателство спрямо една велика професия, която е държала в продължение на години, дори векове съзнанието на обществото будно и трезво.

Преди няколко дни обвиняем по делото КТБ Цветан Василев заяви, че Пеевски му е казвал, че е носил по 100 000 евро МЕСЕЧНО на главния прокурор Сотир Цацаров. Сметнете за какви суми може да става реч. Обвинител №1 пусна своята говорителка да отговори, но така и не чухме да отрича казаното от Василев, нито че ще го съди.

Елементарно е нали?

Вие мълчите и отказвате да изпълните дълга си.

Правите контролируема и управляваема собствената си "разследваща" журналистика - максимум ниво кмет /кмета на община Септември е поредното доказателство/, въпреки че всички заедно виждаме как общественото тяло се разяжда от корупция на най-високи места.

Подобни подозрения са отправени към всички високи нива във властта и към премиер, и към президент, и към главния прокурор, и към разследващи, съдии, депутати.

Не смеете да зададете елементарни въпроси - откъде са парите на Пеевски, та от нищо през 2013 година стана милиардер /според използвани като репери публични източници/?

Не питате и за "достойнствата" на търгове и поръчки, за мълчанието на Централната ни банка принудена под убийствен натиск да се съгласи с придобиването на Общинска банка от "рисков" собственик. Или не сте убедени в тези оценки, или не сте били в България, когато фалираха КТБ и този политически вирус в банковата ни система постоянно държи под стрес и вложители и банкери. Може би не знаете или не сте сигурни?!

Занимавате публиката с всякакви сигнали - само и само за да опазите Тялото и Системата.

И преди Вас, тези които са страдали в името на истината и професионалните стандарти, са имали нужда от пари, от сигурност, имали са семейства и деца, възрастни родители, но никога не са предавали честта и достойнството на тази велика професия - журналист.

Преди 1989 година имаше казионна - обслужваща властта - журналистика - такъв беше строя. Малцина дръзваха, но го правеха. Днес, в европейска България няма никакво оправдание да се самоцензурирате, да Ви е страх да пипнете в големите теми и проблеми на развитието на България.

Така ставате съучастници в пленяването на нашата държава и вместо да внушавате респект и страх у политиците, се превръщате в медийно НСО - обслужващ персонал. Не ми казвайте, че така нареждат собствениците, защото никой собственик няма да дръзне да уволнява и репресира своите журналисти публично.

Не Ви карам да защитавате когото и да било конкретно, защото често користта излиза на челно място. Поставяйте под съмнение всеки който иска да Ви използва в лична вендета, но за Бога не мълчете, когато анестезират обществото и Вие подавате приспивателното.

Напомням, рано или късно ще се роди алтернативата на Вашето мълчание, защото обществото има нужда от своите будители и пазители.

Илиян Василев Фейсбук.
Заглавието е на редакцията.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 5| 6722 |29.01.2018 И. Василев: Проверките на прокуратурата – елементарна пиар въдица . 26| 9354 |26.01.2018 И. Василев: Русия опитва да наклони везните срещу Истанбулската конвенция . 5| 11234 |25.01.2018 Велизар Енчев: Каракачанов защо укрива информация за корупция и защо Военна прокуратура го разследва? . 2| 10339 |23.01.2018 Адвокатът на Цветан Василев: Прокуратурата сложи Пеевски на един ред с Обама и Путин

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads