Реклама / Ads
36| 13091 |10.12.2014 ПОЛИТИКА

Банда на годината 2014

.
Асоциация Банка на годината реши да не връчва през 2014 г. редовната си едноименна награда “Банка на годината”.
Асоциацията първо отложи връчването през юни за октомври, а през октомври реши да няма изобщо класация, а „конференция за банкова стабилност“.

Официалната причина е, че награда не се връчва заради нестабилната икономическа и политическа  ситуация и спадащото  доверие във финансовата и банкова система в България, което прави неадекватно връчването на каквито и да е било призове в банковия сектор.

Позицията звучи логично. Само не мога да разбера защо не се връчи награда при положение, че резултатите в класацията се базират на отчетите на банките през 2013 г. Т.е. това, което са постигнали  и това, което одиторите им и БНБ са приели за достоверно.

Да не би една банка да се е била класирала сред челните места и сега БНБ и комитетът, който оценява банките, да се чудят как да излязат от положение.

Да не би един от важните членовe на оценяващия комитет – одиторът от Делойт Силвия Пенева да е гласувала за КТБ?

Възможно ли е до юни 2014 г. Пенева да е била уверена в резултатите на КТБ, а през октомври одитът на компанията й да е „открил“ една незабележима дупчица от 4.2 млрд. лв. в КТБ.  

Аз лично бих предложил на Асоциация Банка на годината да връчи тази година една-единствена награда и тя да е в категория „Банда на годината“. Сред участниците на този групов победител предлагам управителя на БНБ Иван Искров, двама финансови министри – Петър Чобанов и Владислав Горанов, председателя на КФН Стоян Мавродиев, главния прокурор Сотир Цацаров и  Capo di tutti capi простия (да се разбира ОБИКНОВЕН) депутат Делян Пеевски.

Осъзнавам, че такава символична награда ще загуби блясък сред толкова ярки политико-икономически недоразумения. Все пак мисля, че усилията им да съборят банките в България си заслужават да бъдат отбелязани подобаващо.

Мирослав Иванов
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 74| 7168 |05.06.2014 Местан се произнесе: Избори до края на годината! . 35| 7033 |29.11.2013 Йовчев и Чобанов удрят контрабандата . 27| 8408 |08.08.2013 Бивш митничар: Контрабандата е държавна политика . 13| 7137 |27.09.2012 Kасим Дал и Корман Исмаилов с нова партия до края на годината

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads