Реклама / Ads
51| 5633 |22.07.2011 ПОЛИТИКА

Бойко мил към опозицията, кани ги за общи реформи

.
Бойко Борисов
Премиерът Бойко Борисов смекчи тона към опозицията по време на днешния парламентарен контрол.
 

В контекста на дискусията по доклада на Брюксел и препоръките по Националната програма за реформи Борисов заяви, че правителството има воля да се бори със слабостите, посочени в доклада на ЕК, и призова опозицията да подкрепи управляващите, за да могат да бъдат реализирани препоръчаните от ЕК реформи.

С видимо по-мек от обичайния тон към опозицията Борисов изрази увереност, че има въпроси, по които може да се постигне съгласие, защото има теми, които са консенсусни и за нас, като управляващи и за вас, като опозиция, обърна се той към депутатите.

Борисов предложи на народните избраници да извикат представители на институциите, засегнати в доклада на ЕК – ВСС, прокуратура, полиция, съд и други, и да им зададат конкретни въпроси какво ще направят по повод критиките.
Борисов заяви, че е конструктивно депутатите да попитат представители на съда, защо осъдени в европейски държави, не получават присъди у нас.

Той заяви още, че е готов да участва в обсъждане на евродоклада, заедно с народните представители по всички конкретни препоръки и попита депутатите от левицата защо са гласували против Закона за конфискуване на имущество придобито от престъпна дейност, заради което България също е критикувана в доклада.

Останал верен на своя особен подход да общува с хората, премиерът не пропусна да отправи и закачки към опозиционните депутати.

Радвам се, че някои от вас към 12.30 идват на работа, но се надявам, че вече ще ни пуснете да си отиваме и ние, защото вие на смени идвате, отивате си, а ние трябва да стоим тука, имаме доста работа.

Готови сме, господин Миков, в конструктивен дух и по доклада, за да можем съвместно, заедно и с подкрепата на опозицията да направим тези реформи, защото иначе всяка наша намеса в съдебната система или изказване дори по темата, носи негативи, а не позитиви, за което вие сте прав, каза Борисов.

Пред депутатите премиерът съобщи и за повишения кредитен рейтинг на България от рейтинговата агенция "Мудис", като подчерта, че заслуга за това имат и предишни правителства.

“Рейтингът Ваа2 взема предвид силните данни, отразяващи успешното управление на публичните финанси в продължение на повече от десет години и ясната решимост на политиците за поддържане на такава дисциплина“, изчете текста от трибуната Борисов и благодари на предишните управления.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 6517 |13.06.2011 Бойко Борисов: Ще се оженя до президентските избори, за да има първа дама . 77| 5910 |09.06.2011 Бойко Борисов: Президентският пост не е нужен на ГЕРБ . 29| 6402 |08.06.2011 Бойко ще даде! . 15| 5723 |07.04.2011 БСП: В ГЕРБ се разболяват от синдрома "Бойко"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads