Реклама / Ads
70| 7768 |26.06.2011 ПОЛИТИКА

Б. Борисов: Безотговорни политици бърборят, без да отчитат мърлявата си работа

.
Б. Борисов
Новата подстанция край Слънчев бряг гарантирала, че може да удържи на всички строежи на Слънчев бряг. Генезисът на проблема със Слънчев бряг е със създаването на това дружество, коментира още премиерът.
 

Ще бъде пуснат стрес тест на трети и четвърти реактор на АЕЦ "Козлодуй", за да се докаже на всички, които са ги затворили, и в Брюксел, че са 100% безопасни, могли са да работят и могат да работят, но България, заради европейската сигиурност, ги е спряла, съобщи край Добрич премиерът Бойко Борисов. "Това ще се случи, за да се спре да се говори от определени кръгове у нас на тема АЕЦ "Козлодуй" и "Белене"", уточни Борисов. По неговите думи в страната има "безотговорни политици, които излизат, бърборят, без да отчитат първо абсолютно мърлявата си работа". Той уточни, че тези политици "нищо не са направили, освен да изхарчат половин милиард да разчистят площадката, сиреч да откраднат пари през нея". Борисов изрази надежда, че по делата за Втора атомна прокуратурата ще започне и да арестува, "за да спрат да говорят".

"По темата "Белене" има досъдебни производства за всичко, което се е случвало. Крайно време е вече да има и обвинени, защото са минали две години откакто материалите са дадени на прокуратурата", заключи премиерът.

По-рано днес министър-председателят Бойко Борисов откри първия етап от въвеждането в експлоатация на новоизградената подстанция „Хелиос”. След като миналата година имаше срив в електричеството и попитах Трайков защо, той ми каза, че близо 20 години само са строили, а никой не е пипал инфраструктурата, както е във всяко населено място.

Затова вложихме около десет милиона лева за рехабилитация на далекопровода
и сега, за новата подстанция, която гарантира, че може да удържи на всички строежи на Слънчев бряг. Всички специалисти казват, че това е предостатъчно, но – да не ги насърчавам – казват, че може да поеме и още обекти, добави премиерът.

Генезисът на проблема със Слънчев бряг е със създаването на това дружество: държавно, частно, с неясен отговорник, което всъщност е допринесло най-много да се застрои по такъв начин този иначе прекрасен курорт, каза още Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 83| 7502 |17.06.2011 Б. Борисов: В парламента не са ми приятни да ги гледам! . 37| 5833 |14.06.2011 Б. Борисов: Кандидът за президент ще чуете на 4 септември . 18| 6512 |13.06.2011 Бойко Борисов: Ще се оженя до президентските избори, за да има първа дама . 97| 7229 |12.06.2011 Борисов: С Първанов България ще фалира като Гърция

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads