Реклама / Ads
40| 6370 |10.06.2011 ПОЛИТИКА

Борисов: Пишат компромати така, че да се отвратиш от тях

.
Бойко Борисов
В деня, в часа, в който дойдат да предложат каквото и да е за Противоракетната отбрана на НАТО (ПРО), ви гарантирам, че веднага ще дойда в парламента, за да вземем колективно решение. Към нас до този момент обаче никой не се е обръщал да ни пита за нещо, свързано с ПРО – ракета, самолет или нещо друго.
 

Това каза премиерът Бойко Борисов в отговор на Антон Кутев от ПГ на Коалиция за България дали политиката относно Програмата и разполагането на американски бази в България се определя еднолично.

Като премиер съм казвал, че всичко, което касае НАТО, ще помагаме, ще участваме, ще взимаме решения, защото сме приели да сме членки на Алианса, бе категоричен Борисов.

Той заяви, че засиленото сътрудничество в областта на сигурността се гради на основата на подписано и ратифицирано от българския парламент споразумение между правителството на България и САЩ.

Борисов отхвърли тезата за политически назначения в държавната администрация. Така премиерът отговори на друго питане от народния представител Кутев, според който промените в администрацията на политически принцип се виждат на всички нива от местните до националните ведомства.

Премиерът Борисов парира опита на Яне Янев и Емил Василев от РЗС да го притиснат с темата за наркотрафика.

Като главен секретар на МВР съм получил всички възможни полицейски награди в света, от всички служби – от ФБР до Червения кръст на Испанската полиция през медала на френската полиция. Всичко за наркотрафика – като пътеки, като движение, се знае, контролира се, работи се по тях, подчерта министър-председателят.  

Той припомни още, че преди доста време е казал, че компроматите се пишат така, че този, който ги чете, да се отврати от себе си. Не се подвеждайте по тези глупости, не го правете, посъветва добронамерено Янев премиерът и му пожела да има добро семейство.

На въпроса за политиката на кабинета и противодействието на разпространението на наркотици Борисов обясни, че трафикът на дрога в последните години се увеличава. Но кабинетът следва стриктно Националната стратегия за борба с наркотиците 2009 – 2013 г. Според доклада на Европол, заради засиления контрол по границите на България, наркотрафикантите вече избират алтернативни канали за пренос на наркотиците, информира премиерът.

Той изтъкна също, че ГДБОП е оценена като ефективна в борбата с престъпността в Доклад на Държавния департамент на САЩ през 2010 година.

През 2010 са проведени 2000 операции срещу наркоразпространението и са неутрализирани 68 организирани престъпни групи за трафик на дрога, беше конкретен Борисов. Като продължаваме да виждаме полицейските успехи на България, смятаме, че справянето с организираната престъпност ще продължи да върви добре и в бъдеще, цитира думите на шефа на Европол Бойко Борисов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 77| 5911 |09.06.2011 Бойко Борисов: Президентският пост не е нужен на ГЕРБ . 71| 5674 |08.06.2011 Борисов: Ще се боря за президент, но след 5 години . 5| 5241 |06.06.2011 Фирми с финансов ресурс могат да извадят нови компромати . 103| 8473 |25.05.2011 Б. Борисов: Не е изключен вариант избори 3 в 1!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads