Реклама / Ads
55| 9248 |08.11.2013 ПОЛИТИКА

Едвин Сугарев: И Иван Костов покровителства Христо Бисеров

.
Иван Костов доверяваше на Христо Бисеров. Но Бисеров проигра шанса си с „Нефтохим“. Това е най-скандалната сделка в историята на приватизацията. „Нефтохим“ бе продаден 31 пъти по-евтино от реалната цена. Това заяви в „Тази сутрин“ по bTV бившият активист на СДС Едвин Сугарев.
 

Според Сугарев Иван Костов е бил човекът, който е позволил на Бисеров да „работи“ по този начин. „Това са неща, свързани с приватизацията и конкретни въпроси в нея. Знаеше се в СДС, че който от местните лидери иска да уреди нещо с приватизацията, трябва да се обърне директно към Христо Бисеров“.

Разривът между Костов и Бисеров настъпва именно след сделката с „Нефтохим“.

Почти цялата приватизация при Костов минаваше през Христо Бисеров. Това каза още  Сугарев. Навремето Бисеров станал главен секретар на синята партия по настояване на Филип Димитров. Той настоял и пред новия председател Иван Костов да го остави на висшия партиен посСлед това при правителството на Командира всички корупционни сделки в приватизацията минавали през Захари Желязков и Христо Бисеров, който дори имал специална кантора за целта, близо до парламента.

Така например сделката за „Петрол“ при продажбата на „Юкос“ станала през Бисеров. Проблемът станал, когато той пожелал да даде на същата компания и „Нефтохим“. Тогава вече Костов треснал по масата и дал нефтозавода на „Лукойл“. Всичко обаче опирало да комисионите, обясни Едвин Сугарев.Впоследствие Христо Бисеров и Йордан Цонев поискали оставката на Костов и се опитали да играят с президента Петър Стоянов, който обаче ги отрязал. Те дори имали готов списък с ново правителство.

Впоследствие обаче изхвърчали от СДС, а Доган ги прибрал в ДПС, защото имал нужда именно от такива „далавераджии“.

Христо Бисеров бил като консилиере на Доган – негова дясна ръка, през която са минавали икономическите сделки около обръчите в ДПС. В случая проблемите му дошли вероятно от опит да надскочи Сокола и да вкара свои хора в най-голямата корупционна схема, която се оформя в момента с „Южен поток“, обясни Едвин Сугарев.

„Забележете, как вече го наричат – „един индивид“. Причината да напусне България е, че е знаел твърде много за икономическите далавери на ДПС. Той може да реши да нанесе удар и може да проговори и вероятно това е причината да се държат така в партията му“, допълни Сугарев.

Според него Бисеров прекрасно си дава сметка, че ако проговори, има реална заплаха за живота му. „Поради самият факт дори, че може да проговори, той може да бъде премахнат“, каза още писателят.

В ефир Сугарев каза, че Станишев е не по-малък престъпник от Бисеров, който също ни учи на морал в парламента. Той го обвини, че се е облажил от сделки за АЕЦ "Белене" комбинат "Кремиковци" и за участие в аферата "Хохегер".
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 38| 8657 |25.09.2013 Проф. Иванов с бг диагноза: Не спасим ли пациента сега, после ще е късно . 29| 13448 |27.06.2013 В БСП скрили информация от МВР за Иванов, Христозов и Бобева . 30| 13380 |21.06.2013 Случаят „Иванов” и Дъбов от БСП . 52| 6509 |03.04.2013 Кабаиванов: СДС стои стабилно на политическата сцена

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads