Реклама / Ads
45| 8258 |13.05.2015 ПОЛИТИКА

В. Енчев сърдит на Фрог нюз заради Трактора, пише ни писмо

.
Велизар Енчев
Уважаеми приятели от Фрог нюз, по повод Ваша публикация за задкулисно участие на Алексей Петров в Движение за радикална промяна „Българската пролет“, искам да отговоря следното:
 

Алексей Петров няма нищо общо с оглавяваното от мен движение. Ако в „Българската пролет“ има хора, които го познават и са работили през годините с него, това е техен проблем, а не мой. В нашето движение няма лустрация на хора заради техни познанства – бивши и настоящи. 

 

Лустрационният принцип е записан в уставите на тоталитарни партии като ГЕРБ, България на гражданите, СДС, ДСБ. Не съм зависим, дори и с една стотинка, от който и да е в България и в чужбина. И никога няма да бъда. Предпочитам „Българската пролет“ да не  влезе в Парламента, отколкото да се опозори с мръсно финансиране и задкулисни игри.

 

Иначе написаният от Вашия автор текст е занимателен, даже интригуващ. Човек го чете на един дъх и нищо чудно да повярва на изнесеното в него. Но тези, които ме познават, никога не биха приели за истина тази публикация. А тези, които не ме познават, надявам се скоро да се уверят в три неща: Говоря това, което мисля, правя това, което съм обещал, лъжата ми е органически чужда.

 

Е, ще ви излъжа, ако кажа, че никога не съм лъгал или никога не съм се самозалъгвал. Лъгал съм умиращи хора, че ще оздравеят. Лъгал съм на изпит по „Гражданска отбрана“ в Университета. И други стотици подобни лъжи.

 

Въпреки че крайно дясната аудитория на Фрог нюз никак не ме обича, даже ме мрази, държа да й кажа: Ако Ви е приятно да живеете с убеждението, че Алексей Петров ми е ментор, живейте с тази лъжа. Ако това ви прави щастливи, няма да помрачавам Вашето щастие. Отнасям се към Вас като към болни хора, на които не е възпитано да кажеш истината за тежкото им заболяване.  

                                                                                        

Велизар Енчев

12 май 2015 г.


P.S. Отговорът на Велизар Енчев и особено признанията му за наличието във формацията му на хора, които през годините са работили и били близки с Трактора, но той нямало да ги лустрира; кога е лъгал "стотици пъти" и защо и най-вече "прозрението" му, че читателите на Фрог нюз са "крайно десни" и тежко болни заслужават коментар. Но няма да го направим. Досега Енчев заявяваше, че Фрог нюз е коректна и свободна медия, отразяваща точно неговите изяви, но след появата на Алексей Петров станахме лоши и неподходящи. Всеки може сам да си направи изводите.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 13| 5747 |12.05.2015 Джамбазки за Фрог: Коминтернът се грижи за рожбата си Македония . 15| 5112 |30.04.2015 Фрог пита! Ще "рахатуват" ли депутатите 6 дни накуп? . 37| 5801 |27.04.2015 В. Енчев: ДПС ни води към косовски вариант . 21| 5111 |21.04.2015 Първанов: Ненчев и Митов дърпат кабинета надолу

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads