Реклама / Ads
0| 5320 |01.04.2016 ПОЛИТИКА

Ерменков пита Ненчев: Как ще осигурите неприкосновеността на българските граници?

.
Таско Ерменков
„Известно е, че с последните изменения на Закона за отбраната и въоръжените сили на Република България, на повереното Ви министерство бяха възложени допълнителни функции по защита на границите на Република България. Каква ще бъде политиката на Министерството на отбраната и какви мерки ще бъдат взети от него за осигуряване неприкосновеността на българските граници”.
 

Този въпрос отправи народният представител от ПГ на БСП ЛЯВА БЪЛГАРИЯ Таско Ерменков към военния министър Николай Ненчев. Той обясни, че това има все по-голямо значение в светлината на нарастващия риск от увеличаване на бежанския поток към България. Социалистът подчерта, че въпросът се отнася за всички граници на България.

В резултат на дадения от военния министър отговор, Ерменков попита дали в споменатите от министъра инструкции за взаимодействие, се включва освен координацията на централно и регионално ниво, и тази на терен в конкретните патрули. Депутатът от левицата поясни, че подготовката на армията и на граничната полиция се различават и има опасност от конфликти. Той попита и дали са осигурени финансови средства за тези дейности, както и дали те ще постъпят навреме, по пера в бюджета на МО. 

След като според вас – не можем да се пазим сами, с какви сили ще пазим Турция?

„С какви сили и средства ще участват въоръжените сили на Република България в операцията на НАТО по усилване на противовъздушната отбрана на Република Турция”, попита още Ерменков. Социалистът зададе въпрос, след като по предложение на министър Ненчев са приети промени, с които се признава, че България сама не може да се пази – как изпраща наши сили да пазят друга държава.

„Смятали ли сте някога, че освен солидарността, която България изпитва към членството си в НАТО, трябва да има преди всичко солидарност на нашето правителство с българския народ и българската икономика, както и да не бъдат те подложени, дори на теоретичен риск?”, попита Таско Ерменков.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 55| 8136 |09.02.2016 Местан прави партия ДОСТ, пита Борисов кои са олигарсите . 13| 5573 |26.08.2015 Велизар Енчев пита народа за медицинската марихуана . 0| 5363 |01.07.2015 Миков пита Борисов за търговията с човешкия живот и здраве . 0| 5473 |27.06.2015 Ерменков: На народа му писна да плаща цялата сметка за тока

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads