Реклама / Ads
17| 6305 |29.09.2019 ПОЛИТИКА

Филчев нападна вероломно съдиите и заля с шербет Цацаров и Гешев по БНТ

.
Никола Филчев
Голям брой кандидатите не е гаранция, че изборът на главен прокурор може да бъде успешен. Така бившият главен прокурор Никола Филчев пред БНТ по повод процедурата за избор на нов главен прокурор. Затова било добре, че Иван Гешев е единствен кандидат.
 

Според него, младите съдии не знаят кой ги ръководи. По думите на бившия главен прокурор хората трябва да могат да изразят мнението си, но има един безпрецедентен факт - Гешев е предложен от всички прокурори и членове на ВСС. Той е предложен от повечето прокуратури в страната и те са се подписали, защото познават неговите качества, работили са с него и смятат, че може да бъде успешен главен прокурор.

 

Бившия главен прокурор обвърза недоволството срещу кандидатурата на Иван Гешев за главен прокурор с "клеветническата кампания" спрямо самия Филчев

 

Филчев припомни, че когато ВСС определил него за главен прокурор, имало 7 кандидати. Много обаче били недоволните от избора на Филчев за главен прокурор.

 

Филчев е критичен в оценката си към бившия втори човек в ГЕРБ Цветан Цветанов. "Ако не бе Борисов, Цветанов още щеше да мести гирички в някой физкултурен салон. Докато беше министър на вътрешните работи, ставаше всяка сутрин по телевизията и сочеше с пръст хората, които са "престъпници". Това съсипа здравето и имуществото на много хора. Тези неща не се забравят", коментира той.

 

Бившият главен прокурор смята, че изводът, че Джок Полфрийман се е поправил, е "необоснован". А това най-вероятно значи, че е съвсем обоснован."Знам какво е съдия. Знам какво уважение дължим на съдията. Знам разликата между прокурора и съдията. Прокурорът иска, съдията дава. Но в същото време знам, че съдията трябва да спазва закона", допълни Филчев.

Той допълни, че Съюзът на съдиите бил  някаква си организацийка с малко членове, които се хранят от чужди грантове. Навремето направил голяма грешка като подкреил съдия Калпакчиев.

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 11| 5955 |17.10.2018 Сидеров нападна Валери Симеонов, обяви го за ”човек на Сорос” . 6| 5857 |14.10.2016 Борисов нападна реформаторите, плаши с промени в кабинета . 0| 6212 |07.04.2016 Москов нападна участници в лекарския протест . 12| 5400 |25.11.2015 Депесарят Й. Цонев нападна и предупреди Реформаторския блок

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads