Реклама / Ads
14| 8135 |06.04.2020 ПОЛИТИКА

Гечев и Гърневски ”се ханаха за гушите” за Горанов и ”Виденовата зима”

.
Спас Гърневски и Румен Гечев
Депутатът от ГЕРБ Спас Гърневски и колегата му от БСП Румен Гечев си размениха реплики от парламентарната трибуна, ”хванаха се загушите” за Горанов и ”Виденовата зима”
 

Бившият пловдивски кмет призова финансовия министър Владислав Горанов да не слуша предложенията на левицата."Г-н Гечев заяви министърът на финансите много да вниманва в тази тежка криза, която е не само в България а и в целия свят. И аз ви призовавам, г-н Горанов, много да внимавате вие и целия ви екип, за да не стигнем до периода 1996/97 по време на правителството на Виденов/Гечев, когато българите получаваха най-ниските пенсии и заплати в цялата си история - от 3 до 5 долара. Внимавайте много! И когато от тази трибуна се лее некомпетентния популизъм в пледоариите на г-жа Нинова... Внимавайте когато Нинова и Гечев говорят от тази трибуна и каквото кажат те, правете точно обратното, за да не стигне България до нова катастрофа - такава, каквато се получава винаги, когато БСП управлява", каза Гърневски.

 

Думата бе взета от Румен Гечев, който отговори на депутата от ГЕРБ: "Безкрайни благодарности на революцинния поет Гърневски от Пловдив, който винаги вдига топката високо. Първо, внимавайте наистина много, г-н Горанов, тъй като веднъж наистина беше направен фаул, с опит за Еврозоната да се коментира фиксираният курс, паричният съвет. Второ, вие внимавахте вчера и правилно поискахте оттегляне на предложението тук да се занимаваме отново с МВФ и да кредитира централната банка българското правителство, което толкова ли е закъсало, за да отиде там. Трябва много да се внимава и министърът на финансите внимава. Той и цялата група на ГЕРБ много внимаваха и избраха финансовия екип на правителството "Виденов", защото ние предложихме паричния съвет, който и досега държи България. И как внимава той - много внимателно предложи един високо признат експерт, предложен от световната банка за министър на финансите на г-н Виденов, Димитър Радев е гуверньор. Той много внимаваше, г-н Гърневски, и предложи министърат на финансите на нашето правителство "Виденов" за шеф на надзора на БНБ".

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 16| 8597 |01.04.2020 Гечев се съмнява за коронавируса на Хасан Адемов: Точно преди бюджетната комисия . 20| 9163 |12.11.2019 Румен Гечев: Кога ще ги стигнем румънците!? Никога! . 25| 12597 |04.03.2018 Румен Гечев: Гинка Върбакова работи за ГЕРБ . 8| 17257 |01.02.2018 Славчо Велков за Гърневски: В тази папка се вижда, как Спас папка

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads