Реклама / Ads
52| 9013 |01.12.2013 ПОЛИТИКА

Д. Иванов: Днешните кукловоди и актьори в политиката не са кадърни

.
Димитър Иванов
Сега ще се обадя на генерал Гоцев да се почерпим, че пак станахме обект на медиен интерес, заяви по БТВ ексшефът на 6-то Управление в ДС Димитър Иванов. И съобщи, че кръгът „Монтерей“ отдавна бил пенсиониран, а „Мултигруп“ била скъп покойник.
 

Нивото на политическия живот е слязло много ниско, всеки реши, че може да гледа на политиката като на бизнес, от който се извличат дивиденти, констатира Иванов и посочи, че днешните кукловоди и актьори в политиката не били достатъчно кадърни и затова политическият театър паднал на такова ниско ниво.

Има едно размиване на традиционните национални елити в Европейския съюз, има едно изчезване на лидерството, на истинското национално-политическо лидерство. В България преходът протече по една ясна червена нишка. Въпросът беше при разпределението на общественото богатство, при това, което социализмът е оставил като наследство, това разпределение да се насочи в „правилната” посока, т.е. да отиде в ръцете на възможно по-малко хора, да се създадат икономически монополи, посочи той.


По темата за драмите в Българската православна църква Иванов заяви, че дядо Николай очевидно си вярвал, че е роден за много по-високи дела, освен да бъде митрополит и се стремял към това. 

Сегашната Държавна сигурност не е като предишната. Дядо Кирил не е бил убит, каза Иванов. Това напрежение се нагнетява умишлено, за да се дестабилизират усилията на сегашния патриарх Неофит за обединение на църквата. Амбицията на Николай да стане патриарх е неизмерима и тя няма да спре. Николай и някакъв кръг хора около него с финансови възможности, които се чувстват призвани да помагат на църквата, вървят в грешната посока. Николай няма качествата да бъде патриарх. Какъв старейшина ще бъде той, какъв обединител, възкликна Иванов.

По темата за липсата на политическо лидерство в България Иванов посочи няколко души, които се наложили в последните години: "Първо бе д-р Желю Желев, сега Георги Първанов. Първанов стои най-стабилно. Ахмед Доган също е сериозна политическа фигура, изключително дисциплинирана личност. От тази трънка може да се очаква да изскочи заек. Не съм говорител на господин Доган, но ще кажа само едно, от него могат да се очакват позитивни новини, предрече Иванов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 52| 6523 |03.04.2013 Кабаиванов: СДС стои стабилно на политическата сцена . 78| 7934 |11.07.2012 Е. Кабаиванов: Истинският седесар трябва да се държи мъжки . 18| 7119 |11.04.2012 Н. Пехливанов: "Атака" се изчерпа и се разпада . 103| 32157 |10.04.2012 Проф. Д. Иванов: Борисов е диригент, но няма оркестър. Идва страшна криза!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads