Реклама / Ads
39| 10832 |20.06.2013 ПОЛИТИКА

Кадрова криза на "Дондуков" 2, тръгнаха си още двама

.
Росен Плевнелиев Източник: Булфото
Комодор Георги Фиданов остана единственият съветник на президента Росен Плевнелиев по въпросите на сигурността
 

Това пише "Труд". В началото на юни държавният глава е приел оставката на съветника по националната сигурност о.р. ген. Стоимен Стоименов. Информацията бе потвърдена от президентската администрация.
 

В края на април от "Дондуков" 2 си тръгна и секретарят по отбрана и сигурност Васил Маринов. Тогава се заговори, че и ген. Стоименов е депозирал оставка, но той отрече и остана да работи в президентството.

Стоименов е приближен на настоящия вътрешен министър и бивш шеф на президентския кабинет Цветлин Йовчев, който лично го е поканил при Плевнелиев, коментират запознати. Генералът е бил дълги години политически офицер в БНА, в ЦК на БКП, зам.-началник на Разузнавателното управление на ГЩ на БА, а след това и зам.-директор на служба "Военна информация" към МО. 
Преди няколко седмици пред сбирка на организации на офицери от запаса ген. Стаменов обяви, че военните трябва да вземат пример от полицаите, които участвали на всички нива във властта - министри, депутати, областни управители и кметове. 
 

Върховният главнокомандващ остана за дълго време и без началник на кабинета, след като Йовчев си тръгна от този пост с мотив "лични проекти". Така всъщност във времето, в което се обсъждаха промените в Закона за ДАНС и отнемането на правомощията от президента при назначаване на председател на агенцията, Плевнелиев е имал само един секретар по сигурността. 
 

Комодор Фиданов беше назначен преди година. Той е бил началник на щаба на Военноморската база-Бургас, директор на дирекция "Стратегическо планиране" в Щаба на отбраната и помощник-началник на Щаба на Военноморските сили. 

Днес в президентството ще бъде проведено заседание на Консултативния съвет по национална сигурност във връзка с краткосрочното назначение на Делян Пеевски за шеф на ДАНС.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 31| 9885 |23.04.2013 О. Минчев: Политическата криза ще продължи и след изборите . 103| 32151 |10.04.2012 Проф. Д. Иванов: Борисов е диригент, но няма оркестър. Идва страшна криза! . 53| 19780 |30.12.2011 Проф. М. Константинов вещае: Ще има война; само тя вади от криза . 60| 6211 |24.10.2011 Плевнелиев: Калфин ще работи за криза, аз за стабилност!

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads