Реклама / Ads
15| 5994 |19.09.2019 ПОЛИТИКА

Левите искат от Манолова да махне мутрите от общината

.
”Мутрите да напуснат общината”, заръча Татяна Дончева на срещата на леви партии с Мая Манолова. Пробив в София означава пробив в страната, посочи тя. Ние златна ябълка в Столична община не виждаме, виждаме канална яма, подчерта още лидерът на Движение 21.
 

"Пиша своята програма със столичани. За мен са важни и идеите на партиите, които ме подкрепят". Това заяви кандидатът за кмет на София Мая Манолова на среща с БСП, АБВ, Движение 21, БСДП.

 

Проблемите са общи, според Манолова. Няма противоречие в желанието да се промени начинът, по който се управлява София, увери тя. Бившият омбудсман ще направи ревизия на договорите по големите обществени поръчки в столицата. Ще провери и санкциите, които е наложила Йорданка Фандъкова. Всеки договор ще бъде на сайта на общината и всеки разход ще бъде явен за столичани в реално време, обеща Мая Манолова.

 

За лидера на БСП - София Калоян Паргов тази среща е очаквана. Той благодари на бившия омбудсман, че приела подкрепата на левицата. Ние сме заедно и обединени за коренна промяна на управление на столична община, изтъкна той. "Ние си поставяме за цел да превърнем София в модерна европейска столица".

Освен това идеята им е столицата да стане зелен, чист град, който се управлява прозрачно.

 

ГЕРБ обединили непобедимото, според Паргов. Лявото отдавна не било толкова консолидирано, а и десните се присъединили към тях. Мая Манолова събра несъбираемото и немислимото, похвали я лидерът на столичните червени. Иначе проблемите на София било ясни и видими за всички. Калоян Паргов вижда в тези избори реванш за изборния резултат през 2015 г.

 

Лидерът на Движение 21 Татяна Дончева подчерта, че в кандидатирането на Манолова тя вижда възможност да се случи това, което тя като кандидат за кмет преди 15 години не е успяла - да спре корупцията. В нейния успех ще видя реализация на моите някогашни мечти, изтъкна също Дончева.

 

София диша много трудно, само акулите се чувстват в свои води, смята Мая Манолова



Златна ябълка можело да се появи в СО, но трябвало да се изринат много авгиеви обори. Ние се борим за свободата, за демокрацията, обяви Татяна Дончева.

 

Емил Кало, като представител на АБВ, коментира, че подкрепата на партията за Манолова не била спонтанна, а резултат от предварително обсъждане на нейната платформа. Партията на Румен Петков имала нюансови забележки.

 

"Осъзнавам огромната отговорност и надеждата на столичани за промяна, с която е натоварена моята кандидатура за кмет", изтъкна отново Манолова. Тя обеща да впрегне цялата си енергия в програмата. Тя вярва, че ще промени модела на управление на София. Обеща столицата да се управлява без корупция и клиентелизъм, с интерес за софиянци. Имам воля, имам енергия, имам план как да осъществя промяната, закани се Мая Манолова. Левите формации застанаха с подписа си зад платформата на Манолова.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 9521 |18.09.2019 Правителството на Валенсия даде ход на преписката против назначаването на Пламен Георгиев . 21| 10036 |05.09.2019 С прическа от Кърджали Караянчева захапа президента Радев и Манолова . 7| 5926 |28.08.2019 Буруджиева: Атаките срещу Манолова са факт, но е важен финалът . 21| 11232 |28.08.2019 Политологът Д. Ганев: Нинова печели и ако Манолова загуби кметските избори, и ако спечели

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads