Реклама / Ads
18| 12100 |20.11.2017 ПОЛИТИКА

”Гълъбът на мира” Борисов нахока Европа, похвали Русия и Турция, а въпросите го обслужиха

.
Това, че президентът Ердоган оттегли своите 40 военни от ученията в Норвегия е знак, който поставям от доста време. Европа и Турция нямат никакви допирни точки, Европа иска да спре всякакви преговори със южната ни съседка, но от друга страна това е държавата с най-голямата армия на континента. Така започна лекцията си ”България, Балканите, Европа и светът” в УНСС премиерът Бойко Борисов.
 

Тук политиците и дипломатите трябва да си дадат ясна сметка, че мирът и преговорите са най-доброто средство,  посочи още той.

Най-правилно е да държим миграционният натиск извън Европейският съюз, затова и смятам, че споразумението с Турция за мигрантите е най-правилно. ЕС трябва да се загради отвън с всички възможности, които имаме ние. Нашата граница е гарантирана, дойдоха европейски граничари, вложиха се 160 млн. евро за най-новата техника. Въпросът е решен и ако мигранти искат да влизат в страната ни, ще трябва да идват на контролно-пропусквателните пунктове, обясни Борисов.

Европа трябва да си проведе разговора. Турция трябва да е партньор на Европа. Много е лесно да се изказваш срещу Ердоган днес. Длъжни сме да не се подаваме на емоции, а да търсим прагматично решение, каза Бойко Борисов.

И вече идваме на Балканите. Трябва ли Европа да обърне внимание на Балканите или не? До преди една година тази тема на дневен ред не стоеше. Но сега имаме Брекзит. Балканите може да заместят излизащата Великобритания. Богата природа, хубави хора, добави министър - председателят.

През следващите шест месеца България може да е мотор на всичко, което ни касае нас, коментира Борисов и заяви, че в рамките на година – година и половина темата за балканите ще стои на дневен ред. "Ако Балканите не влязат в ЕС, това ще е по-голям риск за Европа, категоричен бе премиерът.

След изнесената лекция Борисов заяви на студентите, че може да му задават въпроси вече съвсем спокойно и напомни, че от опит като преподавател знае, че за 20 – 25 минути интересът на младите спира. Зададоха се няколко въпроса, повечето за Шенген, еврозоната и бг-председателството, които обслужиха премиера след "академичната" му лекция.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 1| 6405 |20.11.2017 Майката на Йоан проговори за убийството в Борисовата градина . 5| 4439 |19.11.2017 Борисов събра министрите заради катастрофите край Ловеч . 16| 9788 |20.11.2017 Христо Иванов: Докладът на ЕК показва, че кабинетът ”Борисов-3” се е отказал да прави реформи

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads