Реклама / Ads
5| 5440 |26.05.2024 ПОЛИТИКА

Милен Керемедчиев: На европейските избори ще видим една радикализация

.
Милен Керемедчиев, политик и дипломат Източник: Стопкадър: БНТ
"На европейските избори, които предстоят, ще видим една радикализация. Много е вероятно в поне 9 страни от ЕС на европейските избори антиимигрантските партии да спечелят."
 

Това мнение изрази в ефира на БНТ Милен Керемедчиев, бивш зам.-министър на външните работи.

 

"Втората тема, това ще бъде подкрепата за Украйна. Това са двете теми, които ще преобладават на европейските избори. Виждаме една реторика, че Европа се уморява от постоянната подкрепа. Това ще доведе до много сериозен разлом на европейските избори", смята анализаторът.

 

Международният журналист Зорница Илиева от своя страна каза, че Западът напоследък води една политика да принуди Русия към преговори.





"От друга страна, води политика за активно предоставяне на оръжие за Украйна. Вчера Байдън в САЩ каза, че ще подкрепя Украйна, но няма да участва по никакъв начин с активни действия срещу Русия. Много е половинчата политиката в това отношение", подчерта експертът.

 

Керемедчиев изтъкна, че и сега има много западни военни, които са на територията на Украйна. "Има няколко квартири на ЦРУ, които събират разузнавателна информация. Русия си научи урока след началото на инвазията. С предоставянето на тези по-далекобойни оръжия се цели търсенето на такива военни цели, които в момента снабдяват фронта, който в момента е прекалено наситен. Цели се да се поразят повече складове", уточни той.

 




Запитан дали може да се направи паралел между смъртта на иранския президент Ебрахим Раиси и опита за покушение срещу словакия премиер Роберт Фицо, дипломатът изтъкна, че надали може да се открои такова сравнение.

 

"Това са трагични събития. Не мога да твърдя, че има някаква конспирация при убийството на Фицо. В случая с Раиси - хеликоптерът действително е бил много стар. Но радикализация има", смята той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 6| 4197 |23.05.2024 Арест за подкуп по високите етажи на руската отбрана: Задържан е зам.-началникът на генералния щаб Вадим Шамарин . 1| 10849 |22.05.2024 Мартин Табаков за ФрогНюз: Новите президентски избори в Иран подновяват конкуренцията между лобита . 28| 10598 |20.05.2024 Александър Невзоров: Добрата новина е, че един палач загина. А Путин кога? . 31| 11529 |18.05.2024 Радев пак показа чий според него е Крим. Зове срещу помощта за Украйна

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads