Реклама / Ads
5| 7793 |07.01.2023 ПОЛИТИКА

Васил Гарнизов: Ако Борисов бъде пробит в София или Пловдив, започва нов политически цикъл

.
Васил Гарнизов
”Голямото събитие на тази година са местните избори. За това дори не искам да коментирам на кого ще се даде сега третия мандат. В момента това, което трябва да знае Борисов, е, че картата на секциите, в които идват неговите гласове, почти напълно съвпада с картата на неговото присъствие в местната власт, било като кметове, било като мнозинства. В този смисъл ако бъде пробит в София, в Пловдив или някои други места, ще започне нов политически цикъл.
 

Това коментира политическият анализатор проф. д-р Васил Гарнизов пред БНТ.


Промяната винаги е започвала от София - така беше със Софиянски, така беше и със самия Борисов. Така че който сега тръгне да си прави сметки дали да участва или не в правителство с третия мандат, ще го мисли от гледна точка на местните избори. Едни ще кажат - чакай, сега ще вляза, ама ще стане голяма каша и това ще ми навреди на местните избори, а други като Борисов по-скоро имат интерес да са във властта, за да подкрепят кметовете си в навечерието на местните избори. Важно е и десните сили в София какъв кандидат ще излъчат - да не е калпав както направиха последния път", обясни Гарнизов.


"На фона на това, което става в Украйна, ставащото в българския политически живот звучи малко повърхностно и банално. Но тази драма имаше много положителен ефект в България. Първо, открои русофилията като едно малцинство, което може и да се гетоизира. Те се превърнаха в малцинство. Все по-малко са хората в България, които могат да запазят добри чувства към Русия, към Путин. Второто нещо, което обаче се случи силно положително в България, и това няма нищо общо с политиката, е, това, че хората се вдигнаха - едни посрещаха бежанци, други ги подслоняват, трети ги хранят и т.н. Манол Пейков пък направи организация за събиране на пари за генератори за Украйна. До момента е събрал 1 милион лева, това са 392 генератора. А ЕС е изпратил 400. И третото положително нещо е, че колкото и да са си сърдити политиците - гласуваха пращането на помощ за Украйна", каза още той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 19| 10766 |05.01.2023 Илиян Василев: Радев е блокирал всички служби, митници и разследващи, за да не пречат на руската контрабанда . 4| 4472 |05.12.2022 Кандидатурата на проф. Николай Габровски е смокинов лист, зад който Борисов крие корупционния си модел . 23| 7845 |04.12.2022 Кирил Петков: Европейски лидери ми признаха, че 10 години Борисов ги е лъгал за Шенген . 0| 5779 |11.11.2022 Атанас Атанасов: Борисов е воденичен камък за българската демокрация и за ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads