Реклама / Ads
34| 7174 |19.10.2009 ПОЛИТИКА

Първанов: Министър се прави на премиер, в кабинета предлагат опасни идеи

.
Георги Първанов Източник: Вяра Йовева
Някои от министрите на ГЕРБ да поохладят малко страстите. За това предупреди правителството на Бойко Борисов в Перник президентът Георги Първанов. Той пристигна за празника на миньорския град, по покана на кмета на общината Росица Янакиева.
 

Държавният глава изтъкна, че са чути твърде много радикални идеи от хора на правителството, но министрите са се отказали буквално на другия ден от тях. Отказът им бил добър вариант, тъй като имало идеи, които по думите му са били не просто неработещи, но и опасни. Първанов отказа да даде оценка за работата на кабинета през първите месеци, но атакува хората на премиера: „Освен това ми се струва, че има един министър, който се опитва да го играе премиер. В действителност мисля, че той трябва да си влезе в нишата, защото тя е доста отговорна, за да може да вземе отношение и да налага модели и механизми за всички други министерства” Запитан дали визира финансовия министър Симеон Дянков, Първанов се засмя и обясни, че всички се досещат за кого става дума.

Георги Първанов определи липсата на идеи като най-големият проблем на българската политика. „Надявам се партиите да намерят начин да оздравят ситуацията, не само от гледна точка на кадрите и структурата, но и на идеите си”, посочи Първанов. Той не подмина и актуалната тема за преизбирането на Станишев за лидер на БСП.

„Много е важно да се дефинира ясна промяна в партията, както и опозиционната й политика и облик, който могат да я представят в автентична светлина”, каза президентът. Според Първанов е много важно да се намери силен работещ екип, който да преодолее положението, в което БСП изпадна след изборите.

Първанов призова за промяна в модела и функционирането на българските партии. Според него в момента те са над 300. На 20-а година от началото на прехода се виждали много от дефектите в политическия модел, заложени от самото начало. "Всеки може да създаде партия, която може да се експлоатира, за тясно личностни или бизнес цели. За това трябва да има строги правила по отношение на регистрацията и функционирането на партиите. Ако в началото на прехода имахме сблъсък на идеи, то сега имаме един чисто личностен сблъсък, който се иразжа в тежки скандали", каза президентът. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 12821 |25.08.2009 Тотю Младенов най-бедният министър, Плевнелиев - богаташ . 10| 8504 |24.06.2009 Невероятните приключения на министър Иванушка Дурачок и пажа Злостър . 15| 6530 |10.02.2009 МОН кове закон за министъра си, мълвят из научната общност . 0| 6043 |04.02.2008 Избирателно за изборните правила

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads