Реклама / Ads
66| 7321 |17.06.2011 ПОЛИТИКА

Плугчиева: Властта се държи арогантно, а 200 хил. българи бягат от страната

.
Меглена Плугчиева
200 хил. българи не искат да живеят в родината си. 47 хил. са напуснали страната само през последната година. 145 високо квалифицирани лекари са потърсили препитание в други държави. Тази страшна статистика от изследване на БАН би трябвало да бъде червена лампа за правителството на Бойко Борисов. Но вместо загриженост и дебат за интересите на гражданите, министрите от ГЕРБ се държаха аругантно, а
 

Това обяви по БНТ червената депутатка и бивш вицепремиер от Тройната коалиция Меглена Плугчиева.

Според нея вместо реална оценка за състояниет на държавата от словата на министрите са се ляли апотеози как сме на върха, как сме най-добрите, коментира Плугчиева.

Тя е категорична, че най-страшното е, че парите от ЕС не стигат до хротата, чуждите инвеститори бягат, а фирмите фалират. Администрацията не работи ефективно, защото хората не знаят кога ще ги уволнят, атакува управляващите червената депутатка.

Тя изнесе факти, че за последните три години България от 14 място по усвояване на пари от ЕС, сега е на 26- 27 място. На този етап правителството е успяло да договори едва 12 % от ЕС, а в същото време страни като Естония, Лихва, Чехия са договорили около 46% .

7 млрд., които съюзът е отделил за нас, но не можем да използваме, при следващият бюджет ще бъдат много по-малко и ще ни отрежат.

Темата за вота на недоверие към правителството на ГЕРБ бе коментирана и по Нова ТВ от социолога Светозар Томов и политолога Евгени Дайнов.

Борисов няма поведение към депутате, той се държи като господар, а не като човек, който трябва да служи на обществото, заяви Цветозар Томов, коментирайки факта, че вчера не присъства на дебатите в парламента.

В същото време пък вносителите на вота – БСП и ДПС, не могат да кажат какво ще правят, ако падне правителството. Това е пиарски вот, без всякакъв смисъл, категоричен е Томов. А според него сините са се държали най-разумно, напускайки залата.

Евгени Дайнов определи дебата за вота на недоверие като най-смачкания досега и най-безсмислен.

Дали правителството на Борисов ще изкара целия си мандат, ще зависи от президенските избори наесен. Ако спечели кандидат, различен от ГЕРБ, кабинетът ще падне, прогнозира Светозар Томов.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5953 |14.05.2011 Г. Първанов: Сидеров се държи провокативно . 33| 5818 |08.03.2011 Плугчиева: Президентските избори не са шоу . 25| 8062 |22.02.2010 Емигранти гневни на властта в София за гаврата с Митрова . 15| 6129 |26.09.2009 Властта в БСП и предсрочни избори цели Станишев

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads