Реклама / Ads
7| 6366 |20.07.2021 ПОЛИТИКА

Поетесата Маргарита Петкова: Новият парламент ще е като стария, нагли са някои политици

.
Маргарита Петкова
Новият парламент ще е като стария, у нас няма държавници. Има наглост у някои политици, смята поетесата Маргарита Петкова, заяви поетесата Маргарита Петкова.
 

"По същия начин ще изглежда този парламент. Политиката е нещо, което винаги има фарсов привкус. Понякога се превръща в тежък трилър. Промяната не става с вълшебна пръчица. Промяната е много трудно нещо. В продължение на 3 десетилетия винаги съм казвала, че Преходът при нас всъщност не е започнал", каза още тя пред Bulgaria ON AIR.

 

"Винаги се гневя на глупостта и дебелоочието. При политиците е особено видно. Има наглост у някои политици. Трябва да знаят, че днес си на върха, но утре мандатът ти свършва и трябва да плащаш. Много бих искала да се плаща на изхода от политиката", каза още тя.

 

Според нея общуването във Facebook са "детски неща". По думите й не може да се контактува чрез Facebook.

 

"Съставянето на проектокабинета, който г-н Трифонов даде на обществото, крещеше това: Няма да мине, братя и сестри. Той е успешен шоумен, но не е глупак. Съветниците му, предполагам, са много умни. Тежко е да управляваш в тази ситуация", сподели още поетесата.

 

"През тези 30 години много политици се изредиха, държавници няма. Политик е сегашният президент, има белези на политик. Държавник е този, който познава законите, милее за държавата и знае кое е добре за народа в тази държава. Без емоции. Има и свестни хора, които се жертват да си оставят професията и да отидат да търкат пейките в парламента", категорична е Маргарита Петкова.

На въпрос дали има стих, който описва днешната политическа ситуация, тя посочи, че това трябва да е някоя тежка епиграма. Тя е на мнение, че депутатите трябва най-малко да са прочели "Под игото" и "Чичовци".

 

Според нея мечтата на Бойко Борисов е да стане президент на България. Тя допуска, че по тази причина се е отказал от депутатското място в новия парламент. На мнение е, че Борисов и Трифонов по-скоро ще се разберат, отколкото да има по-сериозен сблъсък между двамата.

 

"Г-жа Армутлиева се отказа от номинацията си, самият Трифонов оттегли номинацията на Николай Василев. В културата са много сложни нещата. Знам как няма пари. Правилно е трите основни стълба на едно общество, махайки икономиката, да са здравеопазване, образование и култура. Те касят всеки българин, тези неща обикновено се неглижират", изтъкна Петкова.

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 7| 10749 |16.01.2017 Т. Дончева: Маргарита Попова е кадър на библиотекарския кръг . 8| 10945 |10.01.2017 И човекът на ДПС Маргарита Попова влиза в служебния кабинет? . 13| 7126 |13.11.2014 Министър Петкова: В енергетиката има мафия !

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads