Реклама / Ads
0| 7877 |21.08.2022 ПОЛИТИКА

Поптодорова: Убийството на Дугина показва вътрешна битка във властовите кръгове на Кремъл

.
Убийството на Даря Дугина - дъщерята на Александър Дугин (идеолог на Владимир Путин) показва, че нищо в Русия не е така безпроблемно, както изглежда на повърхността. Има вътрешна битка в самите властови кръгове на Русия. Либералните кръгове в Русия се чувстват застрашени.
 

Това заяви пред bTV Елена Поптодорова. 


Повод за коментара й е взривът на автомобила, в който е пътувала Даря Дугина вчера. Смята се, че става дума за атентат, който е бил насочен срещу ния е баща й - основен идеолог на руския президент. Той обаче решава да не пътува заедно с дъщеря си в последния момент. 


"Дугин е двигателят на войната в Украйна и Крим. 2008 г. призова да бъде убит Саакашвили в Грузия. В Крим през 2014 той е идеологът на това военно действие. Дъщеря му е негова сподвижница. Май месец тя публично говори за война на цивилизациите. Използва терминът “война”, но не е санкционирана от руския закон. Тук има обаче битка на два фронта. Има вътрешна битка в самите властови кръгове на Русия. За Дугин интерпретацията на източното православие е заровена в Средновековието. Той е успял да превземе разсъжденията и политическото действие на Путин и голяма част от Кремъл. Либералните кръгове в Русия се чувстват застрашени. Най-страшното е, че не се говори за развитие на Русия, за бъдеще, а за битка, за унищожаване на отсрещната страна", посочи Поптодорова. 


По думите й много са сигналите, че вътре в Русия има проблем. Тя даде пример с взривовете в Крим. 


"Взривовете в Крим изглеждат мистериозни, нямаме яснота как се случват, при това в най-интимната част на контрола на Кремъл в Крим. Продължават тези движения под повърхността. Пада рейтингът на Путин. Това е симптоматично", посочи Поптодорова. 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 28290 |10.05.2022 Поптодорова: Борисов отиде да брани руската енергийна зависимост в САЩ. Очакванията към Петков са по-големи . 0| 7332 |05.05.2022 New York Times: Американското разузнаване има пръст в убийството на руски генерали в Украйна . 49| 8131 |07.01.2021 Елена Поптодорова: Тръпм вероятно си е вярвал, че може да прегъне устоите на държавата . 23| 19353 |11.10.2018 Мария Спирова от Оксфорд: МВР паникьоса обществото с действията по убийството на Виктория

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads