Реклама / Ads
12| 6302 |30.10.2009 ПОЛИТИКА

Престрелката Станишев - Борисов, загубена в превода

.
Борисов и Станишев при тогава приятелската размяна на местата Източник: Вяра Йовева
Някой следи ли спречкването между Борисов и Станишев около изчезналите доклади? Ако го следите, сигурно вече сте се изгубили “в превода”.
 

Бившият премиер Станишев получи секретен доклад от ДАНС, изнесе го от сградата на Министерски съвет и го скри, за да защити свои приближени, уличени в доклада. Една година по-късно бивш агент на ДАНС, който е и бивш съветник на бивш директор на ДАНС, даде доклада на Борисов, но не е ясно как се сдоби с него. Бившият агент вече не е агент, защото бившият министър на вътрешните работи го разкри по време на разговор с двама бивши кандидат-депутати, който впоследствие пак попаднаха под ударите на закона.

Бяха повдигнати обвинения за това срещу бившия министър на вътрешните работи, след това бяха оттеглени. Бившият премиер също може да си има проблеми с правосъдието, но...по-скоро не. Също се оказа, че бившият премиер е затурил още 9 класифицирани документа. Бившият агент, който даде доклада на Борисов, го е познавал като бивш кмет на София и член на Българската федерация по карате. Бившият премиер обвини бившия кмет и настоящ премиер, че е обслужвал интересите на свой приближен кръг, известен като Котараците, когато е бил кмет. Не е ясно кои са били тези хора, тъй като бившият премиер е отказал да даде повече информация. Междувременно бившия директор на ДАНС и скоро бивш консул в Солун бе обвинен от бившият зам.-директор на ДАНС, че е ръководил структурата като мафиотска организация, а бившата говорителка на ДАНС стана главен редактор на скандален вестник, в който бяха публикувани части от секретен доклад, но това може да не е същият доклад. А за бившия премиер се казва, че е създал ДАНС, за да противодейства на своя най-голям враг, гореспоменатия бивш вътрешен министър. Стана ли ви ясно? Споко, и на нас не. Въпреки че в крайна сметка публикуваха въпросния доклад в интернет. А ако не сте го чели, не съжалявайте.

 Голяма скука е. Големите тайни в него отдавна не са тайна за никого. Че кой не знае, че мафията управлява България? Същевременно всевъзможни висши магистрати се надпреварват да хвърлят оставки защото са имали контакт с черничък 27-годишен тип, който е обещал, че може да осигури места във ВСС срещу съответна сума. Този човек е тъй загадъчен, както всичко останало в една държава, която отдавна е спряла да функционира като такава. Тези скандали напълно засенчиха амбициозния проект за АЕЦ Белене, който пропадна след като RWE се изтеглиха. Белене е и винаги ще остане злокобен комунистически концентрационен лагер, където предшествениците на ДАНС изпращаха “враговете на народа”. Раздуха скандала около ДАНС, а кабинетът тихомълком ще одобри Бюджет 2010, с който се замразяват пенсиите и заплатите в публичния сектор и се намаляват разходите във всички останали сектори, като здравеопазване, образование и отбрана.

 Случая “Гунински младши” почти заглъхна, както и отвличането на бизнесмена Вене Сотиров, когото още престои да открият. Отшумя и случая със “самоубийството” на експерта по съдебна медицина Стойчо Раданов, когото откриха обесен на детска площадка в столичния квартал "Иван Вазов". Той беше експерт по делото за смъртта на Ангел Димитров – Чората и по случая “Белнейски”. За щастие новите скандали винаги изместват старите в България, отвличат вниманието и предизвикват масова амнезия. Като по холивудски сценарий.
По материал на novinite.com.
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 12| 5217 |16.10.2009 Словесни балони бранят поста на Станишев? . 21| 8448 |14.10.2009 Близнашки сменя Станишев в БСП? . 15| 6128 |26.09.2009 Властта в БСП и предсрочни избори цели Станишев . 6| 8706 |08.09.2009 „Апостолите на Станишев” - меню „Биг Мак”, или „Четири в едно”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads