Реклама / Ads
11| 7348 |13.01.2014 ПОЛИТИКА

Психиатър и сексолог с диагнози за "Атака"

.
Михаил Михайлов
Сексолог: Сидеров е театрална фигура. И двамата лекари потвърдиха, че решението е не психотерапевтично, а гражданско и политическо.
 

Партия „Атака” е абсолютен политически паразит, който се храни от слабостта на другите партии, диагностицира по БТВ психиатърът Михаил Михайлов скандалите около лидера Волен Сидеров през последната седмица.
 

Психотерапевтът и сексолог Румен Бостанджиев определи Сидеров като „театрална фигура, която е удобна за някого”. „Нека не вкарваме психиатрията и психотерапията в тази тема. Здрав човек ли е Хитлер – най-вероятно е бил много здрав и е бил много удобен. Винаги може да се намери психиатър, който да го определи като здрав, защото е бил политически удобен”, допълни Бостанджиев.
 

Михаил Михайлов обясни, че слабостта на политическите партии в България води до взаимоотношения паразит – гостоприемник. „Истинският разговор е защо партия ГЕРБ го беше прикоткала, сега се случва същото с БСП и ДПС – това е слабостта на политическите партии и политическата система. Няма стратегия, има ситуационно мислене, защото са слаби. Не мислят за бъдещите 15 години, а как да оцелеят в управлението”, обясни психиатърът.
 

По думите му, решението е не психотерапевтично, а гражданско и политическо. „Българското общество не може да функционира по този начин и протестите го доказаха – не може да се толерират такива партии. Бездуховността, която липсва от училището, се пренася към ежедневието и към политиката – хората нямат рецептори за това – всяка партия трябва да осъди поведението на Сидров, а къде е Станишев, който се крие цяла седмица, къде е ДПС?” попита Михайлов.
 

Румен Бостанджиев отказа да прави заключения въз основа на репликата на Волен Сидеров за фалоса, но подчерта, че в публичното пространство има борба на две различни визии и е въпрос на индивидуална способност да четем между редовете: „Трябва да разграничим пиар имиджа и истинския проблем”, категоричен бе сексологът.
 

Той изтъкна още, че националистическите формации разчитат на нискообразован електорат, който лесно се манипулира от популистки тези. „Те разчитат да посочим различните от нас ще решим всичките си проблеми. Това е изключително примитивна психологична манипулация. Прозирам определено опасност – колкото по-лесно манипулируеми са хората, толкова по-лесно могат да разпознаят в такъв човек бъдещия си лидер, който всъщност ще ги заведе до пълен провал”, коментира още сексологът.
 

Според Михаил Михайлов основният въпрос е как партия като „Атака” съществува в една западна цивилизация и защо тази партия и нейният лидер са непрекъснато под прожекторите. Според психиатъра не може да се определи дали поведението на Волен Сидеров е провокативно, или театрално. „Разликата е и в политическото говорене – да сте чули някога политически тези на Сидеров за битката срещу монополите, да сте го чули със социални тези. А електоратът му всъщност е беден”, коментира Михайлов. Той сравни цялото поведение на „Атака” с лъва от партийния клип за „защита на българската земя” – „грозно, внушително, арогантно и в същото време те кара да се респектираш”. „Най-важна е хигиената – лична и политическа, а хигиенично е този човек да бъде поставен в ъгъла”, категоричен бе психиатърът.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 42| 8046 |13.01.2014 Р. Кънев: Подкрепям Кунева, Надежда избра миналото . 37| 10440 |12.01.2014 Валери Симеонов събра патриотари на ПУЦ в Златоград . 17| 7564 |11.01.2014 Емил Димитров: Ще издигаме честни, свестни и известни . 22| 7184 |10.01.2014 М. Константинов: Предсрочни избори сега - трагичен резултат

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads