Реклама / Ads
36| 14027 |31.10.2023 ПОЛИТИКА

Радослав Бимбалов: Ваня Григорова е част от сериозна хибридна атака, която България преживява

.
Източник: скрийншот
Това, което се е случило на първия тур на изборите ще отеква дълго време. Ще имаме скандално висок брой невалидни бюлетини. Някой трябва да поеме отговорност. Това, че има вариант, в който евентуално на втори тур да гласуваме и с машини не променя факта, че някой провали първия тур.Това каза Радослав Бимбалов в ефира на NOVA.
 

Според него Ваня Григорова е част от сериозна хибридна атака, която България преживява. „София е България и това, че ГЕРБ губят позиции в столицата е важен знак. Как Бойко Борисов ще изтъргува в момента своята позиция и своята подкрепа, е нещо, което ще видим в следващите дни”, добави Радослав Бимбалов.

 

Според Христо Панчугов големият въпрос е доверието в изборния процес. Основната заплаха за балотажите е избирателната активност. при ситуацията с отмяната на машинното гласуване, ако премиерът вижда активно мероприятие, е важно, какво прави правителство този случай, за да не се повтори. „Сглобката няма дългосрочен прочит”, каза Панчугов.

 

поред журналиста Асен Генов това, което се е случило с машинното гласуване е удар срещу доверието в изборния процес, в службите и в ЦИК. „Оставки трябва да има. В Берлин наскоро се преиграха изборите заради аналогични проблеми. Имаше оставки на административно ниво. В България говорим за тежък удар срещу доверието в институциите. ДАНС излиза с дописка до институции, която е много по–несъдържателна от всеки един журналистически репортаж по темата. Отговорът се крие в това, кой има интерес от това да засили своята позиция в политическия и властови интерес в страната” , каза Генов. Според него математиката на столичния общински съвет е ясна, а Григорова като самостоятелен кмет не може да направи нищо.

 

"Толкова години се пипа Изборния кодекс. Трябва да има контрол. Не е толкова важно дали се гласува с машина или с хартия, трябва да има контрол върху процеса", каза социологът Кольо Колев. Според него не може със сигурност да се каже кой ще бъде следващият кмет на София. „Резултатът е отворен и има възможности да бъде променен. По думите му на балотажа в Благоевград най-вероятно ще има битка.”Към момента изглежда, че ГЕРБ стои относително стабилно. Те ще допуснат известни пробиви, но това не означава, че партията си е тръгнала и се превръща в провинциална”, добави Колев.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 8| 7061 |30.10.2023 Смилов: "ГЕРБ колабира в София". Алгафари: "Доста силни фигури са отказали на Борисов" . 23| 12981 |27.10.2023 Иван Костов: България е обект на хибридна агресия на Русия, но още не го осъзнава . 4| 9569 |26.10.2023 Енергиен експерт: Предишните министри бяха некомпетентни, но сегашното ръководство взе нещата в свои ръце . 19| 6234 |25.10.2023 Премиерът Денков завежда дело срещу хората, които говорят за "хранилката на Лукойл"

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads