Реклама / Ads
25| 6474 |02.10.2010 ПОЛИТИКА

Станишев и Първанов в другарска прегръдка за изборите догодина

.
Станишев, Първанов и Овчаров в периода, когато премиер и министър бяха редовни гости на президента Източник: www.president.bg
"Виждаме партньор в лицето на държавния глава и всички, които работят в подкрепа на неговата гражданска инициатива, която Георги Първанов изгражда по места", заяви лидерът на БСП Сергей Станишев, който бе гост на президентския любимец Славчо Атанасов в Пловдив. Бившият премиер поиска Данаилов и Калфин да мерят сили с Цветанов за "Дондуков" 2.
 

По думите му, тази инициатива ще бъде подкрепена от червените кандидати на изборите за кмет догодина. Бившият премиер откри днес Национално съвещание с председателите на областните и общински съвети на БСП и кметовете, избрани или подкрепени от БСП в Пловдив. Frognews.bg припомня, че кметът на града под тепетата наскоро беше подкрепен от левицата за втори мандат, въпреки че преди това бе избран с благословията на кръвните врагове от ГЕРБ. След развода си с ВМРО Атанасов стана и сред най-симпатичните на президента Георги Първанов градоначалници. На свой ред от БСП предложиха за президентските избори за кандидати двама свои бивши министри - Стефан Данаилов и Ивайло Калфин.

Ламбо бе поласкан, че партията се е спряла на неговото име, но твърдо отказа да приеме поканата. Героят от "Стъклен дом" предпочитал да продължи с актьорската си кариера, а не с политическата. Калфин все още не коментира вероятността да се изправи срещу предполагаемата кандидатура на ГЕРБ Цветан Цветанов, който все още има най-високият рейтинг в България. Бившият министър на външните работи бе посочен от финансиста Кольо Парамов като евентуално лице на новия президентски проект, който все повече назрява и се очертава като сплотител на лявото пространство у нас. Припомняве ви, че и "майор Деянов", и Калфин не крият своите симпатии към Георги Първанов. В БСП предстои и национален конгрес, на който червени активисти предполагат, че отново ще бъде включена точка за избор на нов председател на партията. Те обаче се съмняват, че и тази есен в левицата ще се промени нещо съществено и прогнозират, че лидерът няма да бъде сменен.

Сергей Станишев добави днес още, че най-големият провал на ГЕРБ, нанесен на обществото, е нарушаването на принципите на демокрацията и функционирането на институциите. Тук се включва здравеопазването, научноизследователската сфера, съдебната система, образованието, както и проблемите има в ДАНС и Софийския университет. "От това нарушаване на принципите на демокрацията се преминава към налагане на едноличен режим на управление. Отговорността на БСП е огромна по отношение на провеждането на изборите и днес ще бъде обсъждана политиката за това – създаването на коалиционни структури и организацията на партията по места. Меденият месец за ГЕРБ приключи", заключи лидерът на столетницата.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 46| 10387 |28.09.2010 Парамов го няма при Първанов . 9| 5940 |24.09.2010 Първанов и Бъсеску в ромска завера срещу Борисов . 75| 8613 |17.09.2010 Първанов „брани” ромите, защото спасиха стола му в парламента . 41| 9364 |13.09.2010 Първанов и Борисов кръстосаха шпаги, президентът заговори за алтернатива на ГЕРБ

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads