Реклама / Ads
69| 29810 |01.11.2013 ПОЛИТИКА

Таско Ерменков проговаря за жена си пред Фрог нюз

.
След като депутати от ГЕРБ предизвикаха червения депутат Ерменко Тасков от парламентарната трибуна с въпроса „Къде работи съпругата му и колко време работи там”, днес той разкри своята истина пред Фрог нюз. „Отговарям, жена ми е безработна, на борсата на труда е, без право на обезщетение по причини на несъвършеното ни законодателство в тази област”.
 

 

По отношение на друг въпрос на ГЕРБ за членуването на Ерменков в тайни общества, депутатът също даде своя отговор: „Декларирам - не членувам в нищо, което не е регистрирано по надлежащия законен ред в България и Европейския съюз, тайно или явно. На въпроса - къде членувам - списъкът е доста дълъг. Може да се намери на страницата на Агенцията по вписванията. Важното е, че не съм в конфликт на интереси, като депутат и сега като Председател на временна анкетна комисия”. 

 

Червеният депутат даде обяснение и какъв е Ивайло Василев Алексиев, чието име бе споменато от опозицията от парламентарната трибуна. „Той е  назначен от министъра на икономиката и енергетиката, съгласувано с премиера на България, за изпълнителен директор на Агенцията за устойчиво енергийно развитие (АУЕР). Според мен е професионалист в областта, която управлява”.

 

Таско Ерменков, който бе избран да оглавява  Временната анкетна комисия, разследваща „калинките”  в държавната администрация разясни, че тя ще започне работа веднага след публикуване на решението на парламента за създаването й в Държавен вестник. Той обаче не пожела да спомене имена на служители, които могат да бъдат определени като  „калинки”.

 

„Няма да бъде справедливо да озвуча някои имена, а да пропусна други. Нека това стане като резултат от работата на комисията. Искам обаче още един път да подчертая - имената са от жанра „пикантерия”. По-важното е да идентифицираме причините и да предложим мерки за недопускане на повторно „калинкиране” на администрацията”, обоснова отказа си да посочи „калинки” Ерменков.

 

Кога ще бъдат готови първите резултати от работата на новата комисия, той не конкретизира.  „Ще бъдем внимателни, защото зад всяко име стои съдба. Ние не сме ловци на вещици! Целта, още веднъж повтарям, е да идентифицираме причините и предложим мерки за осъзнаване от българските държавни служители и кандидатите за тази”, допълни председателят на новата комисия.

 

 

 

 

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 18| 16102 |01.11.2013 България – общество, основано на незнание . 34| 12326 |31.10.2013 Авторите на „Четвърта власт” да се гръмнат! Хуманно е. . 19| 7530 |30.10.2013 Алгафари: Има корупция по цялата система с бежанците . 71| 8880 |29.10.2013 Соломон Паси: Падение на България е избирането на Борисов за премиер

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads