Реклама / Ads
8| 5549 |09.11.2014 ПОЛИТИКА

Цветанов: ГЕРБ няма никакви срамни тайни по въпроса "Кой"

.
Цветан Цветанов
ГЕРБ няма абсолютно никакви срамни тайни по отношение на въпроса "Кой". Това каза Цветан Цветанов по БиТиВи.
 

 

„Притеснен съм от това, което се случваше в страната през последната година и половина. Но можем да се върнем в тази посока, от която някой искаше да ни отклони”, заяви бившият вицепремиер от първия кабинет на Бойко Борисов.

 

„Победата сама по себе си е изключително голяма, защото ние имаме 84 депутата, вторият и третият имат по-малко от нас. Което означава, че ние сме се представили много добре. Но българските избиратели дадоха възможност да има тази пъстрота, това разнообразие в този парламент”, посочи той, като допълни, че въпреки различията са се намери общи теми, за да се формира стабилен кабинет.

 

По думите на Цветанов, който остава в парламента, комисиите ще бъдат формирани по същия прозрачен начин, каквито са били преговорите за управлението. „Ще разпределим комисиите по тежест и на всички парламентарно представени партии, за да може да се вдигне авторитетът на институцията”, подчерта той, като обясни, че разпределението ще става и според експертизата и политиките на съответните партии.

 

„Няма да изпаднем в ситуацията от предишния парламент, когато ГЕРБ имаше само едно председателско място”, каза още той.

 

„Самият факт, че в парламента са Михаил Михов, Волен Сидеров, Валери Каракачанов, Красимир Каракачанов, Радан Кънев дава изключително голяма тежест на парламента”, заяви Цветанов. „За първи път имаме парламент, който ще бъде максимално прозрачен“, допълни той.

 

По думите му ГЕРБ няма абсолютно никакви срамни тайни по отношение на въпроса „Кой“. За влизането на Делян Пеевски в парламента Цветан Цветанов заяви само, че „листите и подредбата са партийни решения на партийните централи”.

 

За снимките, на които депутатът от ДПС се вижда с новия финансов министър, част от екипа на ГЕРБ, Владислав Горанов, Цветан Цветанов каза, че не знае нищо за тази срещи и може да увери само за неговите професионални качества. „Владислав Горанов от самото начало участва във финансовия и икономическия екип на ГЕРБ”, припомни той.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 25| 5361 |09.11.2014 Петър Стоянов: Преходът ни няма ярки защитници . 8| 6286 |06.11.2014 Ето коалиционното споразумение между ГЕРБ и РБ . 14| 5742 |06.11.2014 Най-сетне! ГЕРБ и РБ подписват коалиционно споразумение . 24| 5173 |06.11.2014 Цветанов: Ще имаме плавно мнозинство, което ще се увеличава

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads