Реклама / Ads
28| 5966 |16.04.2011 ПОЛИТИКА

Дж. Уорлик: Доволен съм, че предизвиках дебат за съдебната система

.
НП Дж. Уорлик Източник: Булфото
САЩ беше най-големият чужд инвеститор в България за 2010 година, това показва,че ние имаме голямо доверие към страната . Случаите във всяка една страна от Близкия Изток са индивидуални, там чухме гласа на народа. Ние подкрепяме процесите на демократизация, но те са доста сложни.
 

САЩ не предвижда активизиране на ролята си в Либия, нашите усилия са насочени за работа в рамките на резолюцията на ООН. Контролът е на НАТО, затова в Берлин се проведе заседание. Факт е, че М. Кадафи е диктатор, от когото трябва да бъдат защитени цивилните граждани, каза Джеймс Уорлик, посланик на САЩ в България, в предаването Събота 150 по БНР.

Както виждаме, случаите във всяка една страна от Близкия Изток са индивидуални, там чухме гласа на народа. Ние подкрепяме процесите на демократизация, но те са доста сложни, посочи Уорлик.

Според посланик Уорлик дебатът за ядрените централи тече във всички страни, които преосмислят безопасността им във връзка със случилото се във Фукушима. Природните сили са по-мощни от най-добрите инженери по света. Нека видим какво става в Германия, която има 17 централи – там разглеждат възможността дори да закрият някои от тях. Всяка една ядрена страна трябва да реагира бързо при инциденти. Изготвят се нови стандарти за реакторите, няма нищо по-важно от безопасността на централите.

Партньорството между САЩ и България е добро, България отстоява общите позиции на Алианса. Страната добре се справя със своите отговорности, тя има воля и капацитет да работи с нас, работим съвместно в много акции, каза посланикът.
САЩ беше най-големият чужд инвеститор в България за 2010 година, това показва,че ние имаме голямо доверие към страната, обяви Уорлик и добави, че с посланик Поптодорова ще обиколят 4 града в САЩ, и вярвам, че ще има значителен интерес за инвестиции и ще представят възможностите на България. Надяваме се в резултат на турнето да има нови инвестиции в България, въпреки някои пречки в страната. Един от най-сериозните проблеми е доверието във върховенството на закона. Американските компании искат да имат гаранции, че съдът ще защити техните инвестици. Липсва прозрачност в някои действия, става въпрос за конкуренция, тези инвеститори разглеждат и други страни, т.е. България трябва да предостави най-добрия бизнес климат, каза още той.

Аз съм доволен, че някои от моите коментари са предизвикали дебати за съдебната система, но това е здравословно за системата. Нямам специални познания за съдебната система, но е важно темите за върховенството на закона да не се подритват под килима. Важно е да се постигне функционирането на системата по най-добрия начин, завърши посланик Уорлик.

Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 94| 9144 |15.04.2011 Борисов и Нинова се разбират като мъже . 13| 6131 |15.04.2011 Първанов назначи членовете на ЦИК . 49| 7928 |14.04.2011 Кой ми писа 5? - попитал Борисов . 64| 14536 |13.04.2011 Д. Иванов: След кризата в България идва страхотен кошмар и колапс

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads