Реклама / Ads
7| 8417 |10.04.2019 ПОЛИТИКА

Волт: ГЕРБ, ДСБ, ДБГ и СДС да напуснат ЕНП

.
Европейска партия Волт призовава ГЕРБ, Демократи за силна България (ДСБ), Съюз на демократичните сили (СДС) и Движение „България на гражданите“ (ДБГ) веднага да напуснат Европейската народна партия (ЕНП), ако планът „Мобилност“ бъде приет.
 

Причината е повече от очевидна – промените, предложени от френския президент Еманюел Макрон, ще нанесат стотици милиони загуби на транспортния ни сектор.


ЕНП имат мнозинство в Европейския парламент и ако ГЕРБ, ДСБ, ДБГ и СДС не могат да защитят националния интерес и да убедят своите колеги да изтеглят спорния план, те трябва да напуснат ЕНП като цяло. В противен случай ще позволят промените да навредят сериозно на транспортния сектор, който формира 17% от БВП на страната ни.


„Планът „Макрон“ беше изпуснат още от представителя на България в Европейската комисия, а след това беше пренебрегнат и по време на нашето европредседателство. Странно е, че ЕНП продължава да го подкрепя, след като самият Макрон най-вероятно ще се влее в друго европейско семейство“, коментира водачът на евролистата на Волт – Настмир Ананиев.


Съвсем наскоро председателят на Европейската народна партия - Жозеф Дол, призова формациите в България да се обединят, за да постигнат по-добър резултат, което ще гарантира мандат на Манфред Вебер като председател на Европейската комисия. В същото време обаче ЕНП явно отказва да чуе за проблемите и сътресенията, които панът „Мобилност“ ще предизвика в България.


Пътят към обединена Европа трябва да бъде на една скорост, отворена за вътрешна конкуренция, която не застрашава четирите свободи на Европейския съюз – свободно движение на хора, услуги, стоки и капитали.


Европейска партия Волт категорично се противопоставя на подобни меко казано спорни и лобистки предложения и настоява правителството и всички партии от ЕНП да защитят интереса на транспортния сектор и на страната.

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 4| 7161 |07.02.2019 Волт: Подкрепя ли ГЕРБ мумификацията на преференциите? . 9| 9085 |13.01.2019 ”Алфа рисърч”: Сигурните партии с евродепутати ще са ГЕРБ, БСП и ДПС . 12| 8537 |11.06.2018 Социолог: 60 на сто от хората не подкрепят ГЕРБ, тя е ”по-мразената партия” . 13| 7378 |15.05.2018 Мартин Димитров: Има договорка между ГЕРБ, БСП и Москва за рестарта на ”Белене”

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads