Реклама / Ads
0| 4148 |10.11.2008 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 11 ноември

.
Протестират металурзите от „Кремиковци”; заседава Съветът по европейски въпроси; правят кръгла маса за проекта за Семеен кодекс и новите семейства в България; правят българо-германски бизнес форум в областта на минното дело и екологията.
 

 

Ще се проведе протест на металурзите от „Кремиковци”. Той ще започне от 8.00 часа пред храм-паметник Александър Невски и ще продължи пред Министерски съвет.

От 11.00 часа в зала “Мусала” на хотел “Хилтън” министърът на държавната администрация и административната реформа Николай Василев ще открие информационен ден по Оперативната програма “Административен капацитет” (OПAK).

От 13.00 часа в Гранитната зала на Министерски съвет ще се проведе заседание на Съвета по европейски въпроси, където ще се разисква приетият текст в Закона за енергийната ефективност.

В 16.00 часа в Народното събрание Делегация на Комисията по европейски въпроси на германската провинция Баден-Вюртенберг, които са на посещение в България, ще се срещнат със зам.-председателя на парламента Любен Корнезов. Германската делегация ще се срещне и с министъра на правосъдието Миглена Тачева, с председателя на Групата за приятелство България – Германия Пламен Панайотов, с министъра на вътрешните работи Михаил Миков и със зам.- министър-председателя Меглена Плугчиева. Програмата на посещението същия ден предвижда посещение на Храм-паметника “Александър Невски”.

В 9.30 часа в парламента продължава кръгла маса на тема “Проекта за Семеен кодекс и новите семейства в България. Днес основни теми за обсъждане ще бъдат „Разводът – между закрилата и автономията” и „Новото семейство – между институционализацията и автономията”.

Министърът по европейските въпроси Гергана Грънчарова ще вземе участие в официалната възпоменателна церемония за края на Първата световна война на от 11.00 часа пред Паметника на незнайния войн в София.

От 10.00 ч. в хотел “Принцес” /бул. “Мария Луиза” 131/ Българската асоциация на професионалистите по здравни грижи организира Кръгла маса на тема: “Проблемите в образованието на професионалистите по здравни грижи”.

 

От 10.00 часа в зала “София” на Гранд хотел “София” ще се проведе Национална Конференция в рамките на кампанията “Здравословни работни места и Европейската седмица по безопасност и здраве при работа”. Форумът е инициатива на Министерство на труда и социалната политика и Европейската агенция за безопасност и здраве при работа. Конференцията ще бъде открита от социалния министър Емилия Масларова.

От 10.00 часа в сградата на Икономическият и социален съвет ще се проведе консултация по проекта на Закон за държавния бюджет за 2009 г. Участие ще вземе министърът на финансите Пламен Орешарски.

От 14.00 часа в конферентната зала на Комисията за финансов надзор ще се проведе среща – дискусия на тема „Осигуряването в частните пенсионни фондове, механизъм на инвестиране на средствата и определяне на доходността”.

От 9.30 часа в хотел „Бест Уестърн Хотел” ще се проведе семинар „Изменение на климата и бизнес стратегии”, организиран от „Екофиз България” и Българската стопанска камара. Проектът е иницииран и финансиран от Посолството на Великобритания в София.

В 9.30 часас в Софийски градски съд ще заседава по делото срещу белгиеца Кристоф Гьорц, обвинен в педофилия.

От 9.30 часа Софийски градски съд ще заседава по делото за безстопанственост срещу Валентин Димитров, Георги Рогачев, Илко Йоцев, Иванка Диловска, Георги Ненков и Пламен Василев. Според прокуратурата те са ощетили „Топлофикация” с над 2 млн. лв. от 2003 г. до 2006 г.

В 11.00 часа в депо Враждебна ще бъде въведена в експлоатация инсталация за третиране на строителни отпадъци. На събитието ще присъства кметът на София Бойко Борисов.

От 11:30 часа в Представителството на Европейската комисия в София на ул.”Московска” 9 ще се проведе пресконференция по повод стартирането на Пътуваща информационна кампания на тема: „Европейско гражданство... не само думи, а конкретни права!”. Цел на кампанията да даде на българските граждани информация за техните права като граждани на Европейския съюз.

От 9.30 часа в хотел „Рила”, зала Адакта ще се проведе обучителен семинар на тема: Енергийна ефективност”. Форумът е организиран от Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средните предприятия и БАС програма към Европейската банка за възстановяване и развитие.

От 10.00ч. ще се състои заседание на Националния съвет на Съюза на демократичните сили. Заседанието ще се проведе в парк-хотел „Москва”, зала „Киев”. Пресконференцията ще бъде от 13.30 часа.

В 10.00 часа в хотел “Шератон” ще открият конференция на тема: “Инвестиции в земеделските земи 2008 г.”. Участие ще вземе и министърът на земеделието и храните Валери Цветанов.

Министърът на земеделието и храните Валери Цветанов ще открие началото на Оперативната програма за развитие на сектор „Рибарство” 2007-2013 г. Началото на събитието е в 11.00 часа в зала „Alexander`s Ballroom”, хотел „Radisson SAS Grand Hotel”

В 10.00 часа пред Президентството Движението на младите учени „КОГИТО" ще връчи на президента своето знаме „5% +1% от БВП за 2009 година". В 10.30 знамето ще бъде връчено на премиера Сергей Станишев, а в 11.00 часа е предвидено знамето да бъде връчено на столичния кмет Бойко Борисов.

От 10.00 в пресклуба на БТА Националният млечен борд ще даде пресконференция.

От 11.00 в пресклуба на БТ ще се проведе пресконференция, организирана от МЕНСА – България във връзка с началото на проекта "Школа по главоблъсканици" по Оперативна програма "Развитие на човешките ресурси", МОН.

От 12.00 часа Асоциацията на производителите и търговците на тютюн и тютюневи изделия ще дадат пресконференция в БТА на тема: „Пазарът и пазарните дялове на тютюневи изделия и контрабандата с тях”.

В пресклуба на БТА от 13.00 часа Специализираната болница за активно лечение по неврология и психиатрия "Свети Наум" - София ще даде пресконференция на тема: „Забавяне на стареенето на мозъка”.

От 19.00 часа в столичната зала „България” ще се състои концерт в памет на големия български цигулар проф. Емил Камиларов /1928 – 2007/. Ще участва камерният ансамбъл "Софийски солисти” с диригент проф. Пламен Джуров.

В 9.30 часа в бл.29 на Българската академия на науките ще се проведе семинар на тема: "Защита на интелектуална собственост и трансфер на технологии".

В 9.30 ч, в София, хотел „Бест Уестърн Хотел” ще се проведе встъпителен семинар, който има за цел да представи на българските компании, както информация относно общата политика в областта, така и примери за практики и инструменти за въвеждане на корпоративни стратегии за предотвратяване изменението в климата, в това число и участието в Европейската схема за търговия с емисии.

Българо-германски бизнес форум в областта на минното дело и екологията ще се проведе на в Централ хотел Форум (бул. Цар Борис III, No. 41) от 9:00 ч. до 18:00 ч.

От 9.00 часа в конферентна зала на Софийския университет ще се проведе международна конференция на тема: „Глобализация и управление на информационните ресурси”. От 9.00 часа в Зала 1 и 2 на Философския факултет ще се проведе международна конференция на тема: „Открит достъп до информацията”.От 18.00 часа в аулата на университета ще се проведе литературна вечер, посветена на писателя Димитър Динев, със съдействието на австрийското посолство.

От 10:30 в Зала 2 на х-л “Рила” в София ще се проведе дискусия на тема: Ефекти от прилагането на финансиране по единен стандарт в образованието, организирана от институт “Отворено Общество”.

От 14.00 часа в Централата на БСП на „Позитано”20 ще се проведе пресконференция след редовно заседание на ИБ на ВС на БСП.

От 13.00 часа в София прес ще се проведе пресконференция на партия Българска нова демокрация (БНД). Участие ще вземат: Николай Свинаров – председател на партията, Пламен Панайотов и Илко Димитров – народни представители от БНД.

В 15.00 ч. в зала „МАТИ” на НДК ще се състои пресконференция по повод началото на „Панорама на съвременното руско кино”, която е част от „Киномания ‘2008” и се провежда в рамките на Годината на Русия в България.

От 10.00 часа в сградата на ДКЕВР – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала №4 ще се проведат открити заседания на комисията за разглеждане на доклади относно: изменение на лицензии за извършване на дейността “търговия с електрическа енергия” на „ЕФТ България” ЕАД и „Аркадия Сървис” АД. Както и издаване на лиценз на „Едисън Трейдинг” АД за извършване на дейността “търговия с електрическа енергия”

От 11.00 часа в сградата на ДКЕВР – бул. Дондуков 8-10, ет.4. зала №4 ще се проведе обществено обсъждане на Проект на решение относно заявление на “Бургасгаз” ЕАД за утвърждаване на цени за пренос, цени за снабдяване с природен газ и цени за присъединяване на потребители към газоразпределителната мрежа.

От 11.00 часа в концертна зала „Филхармония” министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще открие Деветата национална научно-практическа конференция на тема „Делегираните бюджети в системата на средното образование” .

 

Семинар за трансграничното сътрудничество между България, Румъния и Унгария ще се състои в Европейския парламент. Организатор на събитието е евродепутатът Биляна Раева, съвместно с колегите си Рамона Манеску (Румъния, ALDE) и Истван Сцент-Ивании (Унгария, ALDE).

По покана на евродепутат Душана Здравкова група от общински съветници и районни кметове от ГЕРБ към Столична община ще бъдат на посещение в Брюксел. Целта на обучението е обмен на добри практики и добро бъдещо сътрудничество между район Валенсия и Столична община.

Вицепремиерът и министър на външните работи Ивайло Калфин ще бъде на посещение в Берн и в Женева, Швейцария. В Берн министър Ивайло Калфин и Генералният директор на Всемирния пощенски съюз Едуард Даян ще открият в сградата на Съюза филателна изложба, посветена на 130 години от Освобождението на България.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 3892 |09.11.2008 Предстоящо на 10 ноември . 0| 4101 |06.11.2008 Предстоящо на 7 ноември . 0| 4860 |05.11.2008 Предстоящо на 6 ноември . 0| 4207 |03.11.2008 Предстоящо на 4 ноември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
НАЙ-ЧЕТЕНИ
Реклама / Ads