Реклама / Ads
0| 4044 |11.10.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 октомври

.
Президентът кани на среща участниците в учителския конфликт; и Столична община инициира среща на Тристранния съвет за сътрудничество в образованието към Общината; протестират младите учени; заседава НС.
 

 

Президентът Георги Първанов покани на среща от 12.30 часа на “Дондуков” 2 вицепремиера и министър на образованието и науката Даниел Вълчев, министъра на финансите Пламен Орешарски, председателя на Комисията по образование и наука към Народното събрание Лютви Местан, председателя на КНСБ Желязко Христов, президента на КТ “Подкрепа” Константин Тренчев, председателката на Синдиката на българските учители Янка Такева, председателя на Синдикат “Образование” към КТ “Подкрепа” Крум Крумов, председателя на Независимия учителски синдикат към КНСБ Аспарух Томов и председателката на Единния национален стачен комитет Живка Желязкова.

Премиерът Сергей Станишев ще приеме министъра на икономиката и финансите на Гърция Георгиос Алогоскуфи. Той е на работно посещение у нас по покана на министъра на финансите Пламен Орешарски. Министърът на икономиката и енергетиката Петър Димитров също ще се срещне с Алогоскуфис.По време на срещата двамата министри ще обсъдят въпроси свързани с разширяването на местното и трансграничното сътрудничество, реализирането на ключови инфраструктурни проекти между България и Гърция, създаването на проектна компания за нефтопровода “Бургас-Александруполис” и др. Алогоскуфис ще има срещи и с министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов.

От 9.30 ч. премиерът Сергей Станишев ще разговаря с председателя на Сейма на Литва Викторас Мунтианас. Той е начело на литовска парламентарна делегация, която е на официална визита у нас от 10 октомври по покана на председателя на Народното събрание Георги Пирински.

СГС ще проведе заседание по случая със срутената сграда на бул. “България” от 9 часа.

Президентът Георги Първанов ще се срещне с Кинга Гьонц, министър на външните работи на Република Унгария от 09.30 часа, съобщиха от прессекретариата на държавния глава. От 10.30 часа, държавният глава ще се срещне с председателя на Сейма на Република Литва Викторас Мунтианас.

От 11.00 ч. Столична община инициира среща на Тристранния съвет за сътрудничество в образованието към Общината, който включва трите учителски синдиката /Съюз на българските учители към КНСБ, Независим учителски синдикат към КНСБ, Синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа”/ и двете работодателски организации в средното образование /Съюз на работодателите в системата на народната просвета в България и Сдружението на директорите в средното образование в България/. По време на срещата ще се обсъждат проблемите в средното образование. Работната срещата на тристранния съвет ще се проведе в отдел „Образование” на Столична община – ул. „Оборище” №44, ет.4.

На 12 октомври от 11.00 часа в МВнР министърът на външните работи на Република Унгария д-р Кинга Гьонц и министър Ивайло Калфин ще разговарят на четири очи. Пленарните разговори между българската и унгарската делегации започват в 11.15 часа. В 12.30 часа зала “Договори” ще бъде подписан Протокол за сътрудничество между министерствата на външните работи на двете държави. Веднага след това министър Ивайло Калфин и д-р Кинга Гьонц ще дадат съвместна пресконференция.

Народното събрание ще проведе редовното си заседание от 9 часа.

От 10.30 в с. Гергини, община Габрово, ще бъде открит Център за обучение на местните власти на Сдружението на общините. За тържествената церемония по откриването и освещаването са поканени представители на Правителството, Американският посланик Джон Байърли, както и директорът на Американската агенция за международно развитие – Майкъл Фриц.

Движение “Граждани срещу Държавна сигурност”, в което участват Центърът за подкрепа на хора преживели изтезание- АСЕТ, Коалиция за честно управление и Институтът за зелена политика, ще проведе протест с участието на граждани от гр. София. Той е от 8.45 до 9.45 часа пред северния вход на Народното Събрание

В 10.00 ч. в Комисията за защита на конкуренцията ще се проведе работна среща между председателя на КЗК – Петко Николов и Золтан Наги – председател на унгарското ведомство по конкуренция. Една от основните теми на обсъждане ще бъде опита на Унгария в преследването и разкриване на картелни споразумения.

От 10.00 ч. в залата на Министерството на здравеопазването ще се състои конференция за официалното закриване на съвместния проект между министерствата на здравеопазването на Република България и Кралство Нидерландия „Укрепване на националната система за надзор над заразните заболявания”. Проектът се финансира по Програма ФАР на ЕС. Конференцията е открита за журналисти.

Уникредит Булбанк и Стемо оод организират семинар на тема: Успешното управление на европейските фондове 2007 – 2013 в хотел Радисън от 10.00 часа.

На 12, 13 и 14 октомври в Националният музей "Земята и хората" ще се проведе традиционната октомврийска изложба на минерали и скъпоценни камъни.

Венци и цветя пред трите паметника на площад „Народно събрание” и в алеята на летците на Централните софийски гробища ще бъдат поднесени по повод Празника на авиацията и Военновъздушните сили. Церемонията започва в 11.00 часа.

Ритуал по полагане на военна клетва от новоназначените през септември кадрови войници ще се проведе в поделение 32 990 – Пловдив. Церемонията започва в 9.00 часа.

Движение на младите учени в БАН и Университетите “2Х&3Х” организира мероприятие от 17.30 ч. на площад "Батенберг", посветено на проблемите на учените в България.

От 25 септември стартира лихвена ваканция за клиентите на „Топлофикация София”АД, които имат натрупани просрочени задължения за топлинна енергия. До края на лихвената ваканция – 25 октомври- остават още 10 дни. От 11 часа „Топлофикация София”АД кани журналисти в Централното управление на „Топлофикация София”АД, ул.”Ястребец”23, ж.к Борово, за да се запознаят с детайлите на лихвената ваканция и да получат информация за хода на процеса.

Председателят на Агенцията за ядрено регулиране  д-р Сергей Цочев и заместник-председателят Борислав Станимиров ще участват в първата среща на Групата на високо равнище за ядрена безопасност и управление на РАО, учредена с решение на ЕК от 17 юли 2007 година

Вивател” официална пресконференция на стадион „Васил Левски” в пресклуб „България” от 13:00 часа.

Регулярната пресконференция с ръководството на НЕК ЕАД ще се проведе от 10 часа.

Сдружение "Зрение" дава пресконференция в БТА от 12.00 часа.

Пр. Вилем ван Ее, посланик на Кралство Нидерландия в България, г-н Йене вад дер Велде от холандския Национален институт за развитие на учебните програми и г-н Емил Бузов, директор на фондация „Програма Стъпка по стъпка” ще открият специална конференция за стартиране на МАТРА проекта „Образователно включване на ромите чрез подобряване на училищната среда”. Проектът се финансира по програмка МАТРА за обществена трансформация на холандското Министерство на външните работи. Посолството на Кралство Нидерландия организира конференцията за стартиране на проекта от 9.30 ч. в 67 ОУ „Васил Друмев”.


Представителството на Върховния комисар на ООН за бежанците в България организира работна среща с журналисти в Бургас, хотел “България”. Начало – 09.30ч., край – 13.00 ч.

Ще се проведе семинар “Повишаване капацитета на НПО за работа по въпроси на околната среда и водите, свързани с Черно море” гр. Варна, хотел “Бест Уестърн парк”.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4245 |10.10.2007 Предстоящо на 11 октомври . 0| 4785 |09.10.2007 Предстоящо на 10 октомври . 0| 4086 |08.10.2007 Предстоящо на 9 октомври . 0| 4242 |07.10.2007 Предстоящо на 8 октомври

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads
Реклама / Ads
Реклама / Ads