Реклама / Ads
0| 4161 |11.09.2007 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 12 септември

.
Отпочиналите депутати се втурват в новата пленарна сесия на Народното събрание; НДСВ внасят заявление за участие в местните избори; министър Даниел Вълчев участва в работна среща с директори на столични училища.
 

Министърът-председателят Сергей Станишев е трети ден на официално посещение в Индия по покана на тамошния министър-председател д-р Манмохан Сингх. На 12 септември ще се проведе церемонията по посрещането на Сергей Станишев в президентския дворец Ращрапати Бхаван. След церемонията премиерът ще положи венец на мястото на кремацията на Махатма Ганди. Деловата програма на министър-председателя предвижда срещи с президента на Индия Пратибха Патил, вицепрезидента на Хамид Ансари и външния министър Пранаб Мукерджи. Премиерът ще разговаря със Спикера на Долната камара на парламента на Индия Сомнатх Чатърджи и ще се срещне с представители на Дружеството за Индийско-българско приятелство. Предвидена е и среща на премиера Сергей Станишев със Соня Ганди, председател на управляващата коалиция “Обединен прогресивен съюз”.

Министърът на земеделието и продоволствието Нихат Кабил ще даде пресконференция във връзка с приключването на туининг проект по програма ФАР „Подготовка на Министерство на земеделието и горите да прилага втория стълб на Общата селскостопанска политика – Развитие на селските райони”. Пресконференцията ще се състои от 15.00 часа в Голям колегиум на МЗП.

Министърът на транспорта Петър Мутафчиев ще запознае представители на Европейската комисия с инициативата на министерството „Аз спасявам живот”. Събитието ще се състои в 10:00 часа в Представителството на Европейската комисия в България, ул. Московска № 9, гр. София. На събитието ще присъства и заместник-кметът по транспорта на столицата Велизар Стоилов.

С полагане на венец пред паметника на Незнайния войн ще започне церемонията по отбелязване на 128-мата годишнина от създаването на Националната служба за охрана. Официалната церемония започва в 18.00 часа. По-късно – от 19.00 часа, в резиденция “Бояна”, дом № 2, празничните инициативи продължават.

От 11.00 часа в Галерията за чуждестранно изкуство ще се проведе пресконференция на министъра на регионалното развитие и благоустройството Асен Гагаузов и неговия екип. На пресконференцията министър Гагаузов ще представи отчет за двугодишното управление на МРРБ.

От 11.00 часа ще се проведе редовният брифинг на говорителя на Министерството на външните работи Димитър Цанчев.

От 9.00 часа ще се проведе първото заседание от новата пленарна сесия на Народното събрание, след лятната ваканция.

В 11.00 ч. в ЦИКМИ ще бъде внесено заявление за участие НДСВ в местните избори. Документите за регистрация ще бъдат подадени от председателя на Централния предизборен щаб на НДСВ Милен Велчев.

В 14.00 часа в Министерството на образованието и науката ще се проведе заседание на Отрасловия съвет за тристранно сътрудничество на синдикатите и работодателските организации в системата на училищното образование.

От 15.00 часа председателят на Народното събрание Георги Пирински ще се срещне с посланика на Великобритания Джереми Хил.

Заместник-кметът по култура и образование на София Йорданка Фандъкова ще представи в 14 часа културната програма, подготвена от Столична община по повод празника на града – 17 септември. Пресконференцията ще състои в официалната зала в сградата на общината на ул. „Московска” 33.

Заместник - кметът на Столична община по „Здравеопазване, социални дейности и интеграция на хора с увреждания” Ирина Папанчева ще даде в 12 часа пресконференция във връзка с участието на български отбор в Световните летни игри на Спешъл Олимпикс Шанхай 2007 /игри за хора с интелектуални затруднения/
Пресконференцията ще се проведе в Официална зала на Столична община на ул. „Московска” 33.

От 10.00 часа министърът на образованието и науката Даниел Вълчев ще вземе участие в работна среща с директори на столични училища и обслужващи звена. Срещата ще се проведе в Пленарна зала на Националния исторически музей.

От 10.00 часа ще се проведе заседание на Висшия съдебен съвет.

Делегация на Комисията по икономически въпроси на Европейския парламент, водена от председателя на Комисията г-жа Первенж Берез, ще се срещне в 14.30 часа, в зала “Изток”, с ръководствата на парламентарните комисии по икономическа политика и по бюджет и финанси. След срещата, в 15.20 часа, в зала “Изток” председателите Комисията по икономически въпроси на ЕП и на комисиите по икономическа политика и по бюджет и финанси на Народното събрание ще дадат пресконференция.

Делегация на Комисията по външна политика и емиграционни въпроси на Сената на Италия, водена от председателя на Комисията Ламберто Дини, ще бъде на официално посещение в България от 12 до 13 септември 2007 г. Италианските парламентаристи ще се срещнат на 12 септември 2007 г., в 9.30 часа, с председателя на Комисията по външна политика Соломон Паси и други членове на Комисията, с членовете на парламентарната група за приятелство България – Италия в 10.35 часа. В 10.50 часа Соломон Паси и Ламберто Дини ще дадат брифинг. В 16.00 часа Ламберто Дини ще се срещне и с министъра на външните работи Ивайло Калфин в МВнР.

От 11.00 часа в "Заседателна зала" на XI -я етаж в сградата на КНСБ ще се проведе редовният брифинг на синдикатите. Неговата основна тема е: “Постигнатите договорености по минималните осигурителни доходи /прагове/”.

От 10 часа ще се проведе пресконференция в централата на ВМРО Пловдив, на която Стойо Вартоломеев – управител на издателство „Хермес” и Славчо Атанасов ще представят съвместна инициатива за първия учебен ден.

В 12.00 часа в Медийния център на Община Видин кметът д-р Иван Ценов ще даде пресконференция във връзка с отчета си за мандат 2003 -2007.

Frognews.bg

Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 0| 4017 |10.09.2007 Предстоящо на 11 септември . 0| 3938 |09.09.2007 Предстоящо на 10 септември . 0| 4333 |04.09.2007 Предстоящо на 5 септември . 0| 4031 |04.09.2007 Предстоящо на 4 септември

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads