Реклама / Ads
0| 3875 |14.01.2010 ПРЕДСТОЯЩО

Предстоящо на 15 януари

.
 

Министър-председателят Бойко Борисов и гръцкият му колега Георгиос Папандреу ще открият граничен пункт Златоград- Ксанти в местността «Свети Костадин». В делегацията на българския министър-председател Бойко Борисов са включени още вицепремиерът и министър на вътрешните работи Цветан Цветанов, заместник-министърът на външните работи Марин Райков.

В 9.00 часа започва редовното заседание на Народното събрание.

В 11.00 часа в Аулата на Софийски университет „Св. Климент Охридски” проф. Франсоа Бургиньон, директор на Института по икономика в Париж ще изнесе публична лекция на тема „Глобализацията и бедността”.

В 13.30 часа в зала Запад на Народното събрание СДС организира кръгла маса за обсъждане промените в Закона за електронните съобщения.

От 10.30 ч. в Министерство на здравеопазването ще се състои пресконференция във връзка с болничното преструктуриране. Участие в брифинга ще вземат д-р Божидар Нанев - министър на здравеопазването, д-р Валерий Митрев – заместник-министър на здравеопазването, доц. Стоян Александров – директор на дирекция „Стратегическо планиране и управление на медицинските дейности", Жени Начева – директор на дирекция „Бюджет и финансови параметри” в НЗОК .

От 18 ч. в Дома на киното в София ще бъде показан филмът "Театърът или Да бъдеш или да не бъдеш" посветен на 60-годишния юбилей на Драматичен театър "Невена Коканова" - Ямбол.

Постоянният семинар по международно право и право на ЕС организира лекция на Негово Превъзходителство Стефано Бенацо - посланик на Република Италия, пред членовете на Постоянния семинар по международно право и право на ЕС при Юридическия факултет. Лекцията ще се проведе от 10:00 до 12:00, в Зала 1 на Ректората.

Ще се проведе Петото заседание на Комитета за наблюдение на Националната стратегическа референтна рамка.Заседанието ще бъде открито от секретаря на Съвета за управление на средствата от Европейския съюз Юлиана Николова и от директорите на главни дирекции „Заетост” и „Регионална политика” в Европейската комисия Томас Бендер и Жан Мари Сейлер от 09.00 ч. в зала „София” на Гранд хотел София. Основните теми от дискусията ще бъдат обобщени на пресконференция от 15 ч. в зала „София”.

Концерт под надслов „За много години” организира от 18 часа областната структура на ГЕРБ в Русе.

От 11,00 ч. в репетиционна зала на ДТ”Гео Милев ще се проведе пресконференция на постановъчния екип на премиерния спектакъл на ДТ”Гео Милев” - „Ветрената мелница”. Премиерата на спектакъла е от 19,00 ч., ДТ”Гео Милев”.

В 11.00 часа в Института по зеленчукови култури „Марица”, гр. Пловдив, ул. „Брезовско шосе” № 32 ще бъде открита нова лаборатория на Регионалната служба за растителна защита.

От 15 до 17 януари ще се проведе едно от най-мащабните природозащитни събития - среднозимното преброяване на водолюбивите птици, което се провежда едновременно в цяла Европа. У нас ще се осъществи от над 150 души, които разделени в 40 екипа ще обиколят 200 влажни зони - по поречието на р. Дунав, крайбрежието на Черно море и водоемите във вътрешността на страната, където зимуват водолюбивите птици, дошли от Северна Европа.

На 15 януари 2010 г. в рамките на форума, министър Мирослав Найденов ще проведе работни срещи с министрите на земеделието от Кралство Швеция, Република Македония, Унгария, Молдова и на провинция Долна Саксония, Германия.

Насоките за развитие на енергийната политика в ЕС и възможните елементи на нов План за действие в сектора до 2014 г. ще бъдат тема на неформална среща на министрите на енергетика от общността в Севиля. България ще бъде представена от министъра на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков. Frognews.bg
Реклама / Ads
Уважаеми читатели, разчитаме на Вашата подкрепа и съпричастност да продължим да правим журналистически разследвания.

Моля, подкрепете ни.
Donate now Visa Mastercard Visa-electron Maestro PayPal Epay
Реклама / Ads
ОЩЕ ПО ТЕМАТА
. 2| 3750 |13.01.2010 Предстоящо на 14 януари . 0| 3697 |12.01.2010 Предстоящо на 13 януари . 0| 3757 |11.01.2010 Предстоящо на 12 януари . 0| 4333 |10.01.2010 Предстоящо на 11 януари

КОМЕНТАРИ

Реклама / Ads